EPA/Andreas Schaad
Duel bečkog Rapida i Red Bul Salcburga

Fudbalski klub Salcburg saopštio je da su dvojica njegovih fudbalera pali na doping testu, posle boravka i obaveza u reprezentaciji Malija.

Kako je saopštio klub, vezni fudbaler Mohamed Kamara i napadač Seku Koita naveli su da su da su uzeli lekove protiv visinske bolesti uoči utakmice na gostovanju protiv Namibije 17. novembra, u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija.

Na testiranju Evropske fudbalske unije (Uefa) 22. novembra, uoči utakmice sa Bajernom iz Minhena u Ligi šampiona, Kamara i Koita su bili pozitivni.

Salcburg nije naveo o kojoj supstanci je reč, već da se radi o “ključnom sastojku” u lekovima za visinsku bolest koje su igrači navodno dobili.

Austrijski klub podržao je svoje fudbalere i želi da otkrije šta se dogodilo za vreme njihovog boravka u reprezentaciji.

– Mi smo veoma ponosni kada naše igrače pozovu njihove reprezentacije. Za celokupnu međunarodnu utakmicu morate očekivati da će medicinski rad biti po međunarodnim standarima, sa lekarima koji su upoznati sa pravilima – naveo je generalni menadžer Salcburga Štefan Rajter.

Kamara i Koita su redovno igrali za Salcburg otkako su dobili pozitivne rezultate na testiranju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here