Fudbaleri u Španiji sa individualnim treningom u svojim klupskim centrima mogli da počnu 4. maja, rekao je danas premijer Pedro Sančez na konferenciji za medije.

Sančez je rekao kako će od subote Španci moći na sat vremena da izlaze napolje kako bi se individualno bavili sportom ili šetali, kao i da bi fudbaleri u ponedeljak mogli da počnu sa pojedinačnim treninzima na terenu, a svemu tome prethodilo bi testiranje igrača na korona virus.

Prema planu Vlade, fudbaleri bi od 18. maja mogli da treniraju u manjim grupama, gde bi bili podeljeni u grupe od po šest igrača, a od 25. maja i u grupe od po osam.

Zajedno sa trenerima i drugim osobljem na terenu ne bi smelo da bude više od deset osoba, a tek od 1. juna bili bi dozvoljeni kolektivni treninzi, ali pod strogom kontrolom.

Fudbaleri bi se testirali tokom svih ovih etapa, a u slučaju da neko bude pozitivan na Covid 19, bio bi izolovan u karantinu zajedno zajedno sa saigračima iz grupe.

Plan je da igrači borave u obližnjem hotelu ili rezidenciji ako njome klub raspolaže i tako bi se pripremali za nastavak takmičenja, koji La Liga očekuje 12. juna.

Španska Primera prekinuta je 13. marta, a sa 213.000 inficiranih stanovnika Špnaija je zemlja s najviše obolelih u Evropi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here