Legendarni Dijego Armando Maradona preminuo je od srčanog udara a brojni navijači širom sveta tuguju za igračem koji je posebno cenio Srbiju i srpski narod, i bio veliki prijatelj sa Emirom Kusturicom i Novakom Đokovićem.

Sretali su se nekoliko puta, na “Novakovom terenu”, na turnirima, čak i na treninzima, nekad je dolazio na mečeve samo da bi gledao našeg asa.

– Novak Đoković je fenomen, ali za mene postoji samo jedan broj jedan – Roger Federer. On je apsolutni broj 1 – rekao je Maradona za B92.

Novakov karijerni put je ono što ga je zaista impresioniralo, zadivilo, jer nije bio lak i jednostavan kao mnogim asovima njegovog ranga.

– Novak mi je pričao da je trenirao po mestima gde padaju bombe, pa je morao ići trenirati na druga mesta. Ako bombe padaju levo, on trenira desno. To mi je bilo neverovatno i to uvek pričam s velikim ponosom. Uverio sam se da ga slava nije promenila – rekao je “El Pibe” svojevremeno za Novaka.

Za Đokovića nije navijao jedino kada je Srbin igrao protiv Argentinaca, kao skoro sa Švarcmanom u finalu Rima. Tada je poslao poruku svom zemljaku.

– Čestitke, mali! Igraš na odbojkaškoj mreži i sada si u finalu. Za mene, ti si već šampion – napisao je Maradona.

Voleo je život, pesmu, boemski je provodio dane i noći. Tako je i otpevao pesmu o svom životu koju je zabeležio i srpski reditelj Emir Kusturica u svom filmu o Maradoni.  Jedan jedini, Dijego Maradona.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime