Fudbalski milioneri sa ulice

0

Reuters
Ronaldo na vrhuncu karijere sa reprezentacijom Brazila

1. Ian Rajt, legenda Arsenala, koja je prvi profesionalni ugovor potpisala sa Kristal Palasom, čiji su ga skauti videli na jednoj uličnoj utakmici.

2. Kristijan Atsu iz Gane morao je, da bi preživeo, da prodaje hladnu vodu na ulicama Akre. Ipak, prepoznat je njegov fudbalski talenat pa danas igra na pozajmici iz Čelsija u Evertonu.

3. Brazilac Ronaldo fudbal je počeo da igra na ulicama Rija, a često je znalo da se dogodi da nema za autobusku kartu da dođe na trening. Karijeru su mu obeležile povrede, a igrao je Real Madrid, Barselonu, Milan i Inter. S Brazilom je osvojio Mundijal, a dva puta je dobio i "Zlatnu loptu".

4. Kamerunac Samjuel Eto odrastao je u maloj sobi zajedno sa šestoro braće. Fudbal su igrali loptom koja je bila slepljena od vrećica. Sa 16 godina je stigao u Španiju, gde je potpisao za Real Madrid.

5. Još jedan Brazilac nije imao bajno detinjstvo. Roberto Karlos kao dečak vreme je uglavnom provodio na farmi gde je satima pomagao svom ocu. Svet ga pamti kao jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.

Reuters
Jedan od najboljih afričkih fudbalera u istoriji: Samjuel Eto

6. Karlos Tevez danas je velika fudbalska zvezda, međutim, nadimak Apač dobio je po kraju u kom je odrastao. Fuerte Apače nalazi se u predgrađu Buenos Airesa, a siromaštvo i nemaština su epiteti vezani za taj deo grada. Argentinac je ostvario zavidnu karijeru.

7. Rivaldo je osvajao "Zlatnu loptu", bio najbolji igrač sveta u izboru FIFA, svetski prvak sa Brazilom. U karijeru je promenio 14 klubova, međutim, odrastao je na ulicama Brazila, često se seleći.

8. Pele, jedan od najvećih svih vremena, u detinjstvu je morao da radi u prodavnici čajeva kako bi zaradio novac. Isto tako, kako nije mogao da priušti prave štucne, stare čarape je punio novinskim papirom.

9. I Maradona je imao teško detinjstvo. Sobu je morao da deli sa sedmoro braće i sestara. Nije bio obrazovan, a fudbal je bio sve što je imao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here