Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije održao je sednicu u Beogradu na kojoj je doneto nekoliko odluka.

 

Već nekoliko dana se pominje kako bi fudbalska reprezentacija Srbije mogla dobiti novog selektora. To se i dogodilo – Mladen Krstajić više neće obavljati tu funkciju.

Kako su naveli u saopštenju, Fudbalski savez Srbije i Mladen Кrstajić sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji, a u narednom periodu Fudbalski savez Srbije doneće odluku o imenovanju novog selektora „A“ reprezentacije.

Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su zahvalnost sada već bivšem selektoru „A“ reprezentacije na veoma profesionalnom angažmanu, posebno na ostvarenom uspehu u Ligi nacija, i poželeli mu mnogo sreće i uspeha u daljoj karijeri. Zbog svega što je dao srpskom fudbalu, kao igrač i trener, a posebno ljudskih kvaliteta, Mladen Кrstajić će uvek biti deo naše fudbalske porodice.

Odlukom Odbora za hitna pitanja u narednoj takmičarskoj sezoni Linglong Super lige neće biti podele bodova, a igraće se i dalje plej of i plej aut.

Podsetimo, Krstajić je preuzeo reprezentaciju posle kvalifikacija za SP 2017. godine, posle odlaska Slavoljuba Muslina, u čijem stručnom štabu je radio kao pomoćnik.

Usledio je odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji (Srbija nije uspela da prođe grupnu fazu). Posle meča sa Švajcarskom, gde je dobio kritike, atmofera u nacionalnom timu Srbije bila je napeta, a usledili su brojni verbalni sukobi sa igračima, od kojih je u javnosti najviše odjeknuo sa Lukom Milivojevićem.

Takođe Krstajić je za vreme svog mandata imao konfliktne situacije sa Matijom Nastasićem, Mijatom Gaćinovićem, Markom Grujićem, dok dugo u A tim nije pozivao jednog od najboljih srpskih fudbalera Luku Jovića, koji je igrao na vrhunskom nivou u Ajntrahtu.

Posle toga je vodio Orlove u Ligi nacija, u kojoj je Srbija završila kao prva u Grupi sa Rumunijom, Crnom Gorom i Litvanijom.

Krstajić je sa Srbijom u martu započeo novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – remi 1:1 sa Portugalijom u Lisabonu, 7. juna debakl od 5:0 od Ukrajine u Lavovu.

Tri dana posle toga Orlovi su pobedili Litvaniju 4:1 u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here