Fudbalski svet se oprašta od legendarnog srpskog trenera (FOTO)

0
Foto: MN Press
Vladica Popović

Legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde Vladica Popović preminuo je u 86. godini života, a od njega se sada oprašta fudbalski svet. 

Popović je kao igrač ostavio dubok trag u crveno-belom dresu u periodu od 1953. do 1966. godine, a kao trener osvojio je Interkontinentalni kup u Tokiju 1991. godine.

Vladica Popović spada među legenda FK Crvena zvezda, ali i kolumbijskog fudbala gde je ostavio veliki trag vodeći Santa Fe, Atletiko Nasional, Deportivo Kali i Milionarios.

Popović je dres Zvezde nosio od 1953. do 1965. godine, a na čelu stručnog štaba bio je u sezoni 1991/1992 kada su crveno-beli osvojili titulu klupskog šampiona sveta.

Deportivo Kali se na zvaničnom Tviter nalogu oprostio od Popovića:

– Sa velikim žaljenjem obaveštavamo vas da je Profesor Vladimir Popović preminuo. Bio je šampion s našim timom 1974. i ostavio je dubok trag u klubu.

Sergio Anhulo Bolanjos, fudbaler kojeg je Popović trenirao u Deportivo Kaliju, isto je rekao poslednje zbogom proslavljenom srpskom fudbalskom radniku.

– Prijatelju i treneru Vladimire Popoviću počivajte u miru. Neopisiva sećanja su mi u umu. Uživao sam u igri. Prostorije kluba su bile vaše i Deportivo je uvek bio vaš dom.

Milioneri su se takođe oprostili od nekadašnjeg trenera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here