Funkcija predsedika opštine draža od poslaničke

0

Goran Ješić

 

"Ako me Agencija prinudi da biram, ostaću predsednik opštine Inđija, što znači da će biti raspisani vanredni izbori u opštini da bi umesto mene bio izabran novi poslanik u Skupštini Vojvodine", rekao je Ješić za novosadski "Dnevnik".

 

On je za pokrajinskog poslanika izabran 2008. godine po većinskom izbornom sistemu, što znači da je biran direktno „na ime i prezime“, a ne sa stranačke liste Demokratske stranke, čiji je inače član.

 

Odbor za administrativna i mandatsko-imunitetska pitanja Skupštine Vojvodine do sada je dao "zeleno svetlo" za 17 pokrajinskih poslanika da mogu obavljati dvostruke funkcije, dok ih je sedam dobilo negativan odgovor.

 

Svi pokrajinski poslanici kojima je Odbor dao pozitivan odgovor moraju se obratiti Agenciji za borbu protiv korupcije do sutra, 31. marta, kako bi dobili njenu saglasnost da se ne nalaze u sukobu interesa jer pored poslaničke obavljaju i neku drugu javnu funkciju ili učestvuju u vlasti lokalnih samouprava.

 

Odredbama novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije utvrđeno je da je svaki poslanik u sukobu interesa ako pored poslaničke obavlja i neku od ovih funkcija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here