Gaćinović stopama Tadića?

0

fkvojvodina.rs
Mijat Gaćinović

Groningen bi u tom slučaju dobio trećeg Srbina u poslednjih pet godina, posle Dušana Tadića (sada u Sautemptonu) i Filipa Kostića (Štutgart).

Gaćinović ove sezone igra sjajno u dresu Novosađana, pa ne čudi interesovanje stranih klubova za fudbalera koji je ponikao u trebinjskom Leotaru.

"Tačno je da imam ponudu Groningena. Oni su zvali i ranije, ali onda je bilo nekih problema. Sada su se ponovo zainteresovali i ne bih imao ništa protiv da odem tamo. Znam da je Tadić u Groningenu ostvario punu afirmaciju, ali i mnogi drugi igrači, poput Filipa Kostića i Rišaira Živkovića", izjavio je Gaćinović za "EuroBlic".

Reprezentativac Srbije do 19 godina nedavno je izjavio da bi, u slučaju da ne dobije adekvatnu ponudu za odlazak u inostranstvo, voleo da ostane na "Karađorđu" – uprkos interesovanju Crvene zvezde i Partizana.

"U ovom klubu sam se afirmisao i ako ne odem, red je da nastavim tamo gde sam stao jesenas. Istina je da su 'večiti' pokazali interesovanje, ali sve je ostalo na tome", tvrdi Gaćinović.

U dosadašnjih 15 kola Jelen Superlige bio je strelac osam puta, dovoljno za treće mesto na listi golgetera.

Vojvodina je, nakon odličnog starta, ušla u seriju loših rezultata i završila polusezonu na "standardnom" trećem mestu, sa tri boda manje od Crvene zvezde i devet manje od Partizana.

"Nemamo širok izbor kvalitetnih fudbalera. Mali broj igrača izneo je teret jeseni, pred pauzu je došlo do zamora materijala i sve se odrazilo na rezultate. Žao mi je što smo pokvarili urađeno i ostali daleko od trofeja. Jedini cilj sada nam je izlazak u Evropu".

Mijat Gaćinović je leta 2013. u Litvaniji sa "orlićima" osvojio titulu omladinskog evropskog prvaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here