Gađan Tel Aviv, Izrael oborio raketu!

0

Izraelska vojska se sprema da udari na Hamas (Foto: Arhiva)
 

Lokalne televizijske stanice prikazale su dim na čistom nebu iznad Tel Aviva neposredno posle oglašavanja sirena za upozorenje na napad iz vazduha. Izvor je istakao da je protivraketni sistem "Čelična kupola" oborio projektil koji su ispalili Palestinci samo nekoliko časova pošto je Izrael pojačao kampanju u Gazi, pokrenuti radi obustavljanja raketnih napada na jug jevrejske države.

 

U Jerusalimu sirene upozorenja od vazdušne opasnosti

U Jerusalimu su se u utorak uveče oglasile sirene upozorenja od vazdušne opasnosti zbog raketnog napada iz pojasa Gaze.

Dve slabe detonacije čule su se u centru Jerusalima ubrzo posle sirena, mada nije jasno da li se čula ekslozija od raketa ili od projektila za presretanje raketnog napada. Zasad nema izveštaja o žrtvama ili šteti.

Jerusalim se nalazi na oko 80 kilometara severno od pojasa Gaze gde je Izrael pokrenuo veliku ofanzivu protiv borbenog palestinskog pokreta Hamas.

Hamas je najavio napade duboko na teritoriji Izraela pošto je u napadima iz vazduha u Gazi poginulo šest osoba. Odluku je donela izraleska vlada pošto pokrenula veliku vazdušnu ofanzivu protiv palestinskog radikalnog pokreta Hamas.

 

Neimenovani predstavnik vojske rekao je Frans presu da vojska razmatra opciju kopnene ofanzive. "Vojska priprema seriju opcija, uključujući i kopnenu invaziju protiv Hamasa koji je na vlasti u Pojasu Gaze", rekao je predstavnik izraelske vojske i dodao da su sadasnsji napadi samo jedna faza u ofanzivi.

 

Vojska je navela da je iz vazduha i s mora napala 50 mesta u Gazi i da sprema kopnenu invaziju, da bi zauvek sprečila raketne napade Palestinaca na Izrael.

 

Raketnih napada je bilo više poslednjih nekoliko nedelja zbog napetosti posle ubistva tri mlada Jevrejina, za šta je optužen Hamas, i ubistva iz osvete jednog palestinskog mladića koje su priznali jevrejski ekstremisti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here