Gaga otišao bez ljutnje

0

U velelepnom izdanju protokola pala prva klapa treće sezone serije "Jagodići"

 

– Njegov lik je otišao na neko bolje mesto. On je već u prvoj sezoni bio bolestan, u drugoj isto, a prošlo je sedam godina. Dragan nam nije zamerio i nije bilo nikakvih nesporazuma. Ali, zato ima novih junaka – Marko Baćević igra muža Aleksandre Bogdanović, čiji lik je oživela Nina Janković. Ovo gde se sada nalazimo je njihova kuća. Treća sezona serije obiluje ljubavnim i romantičnim zapletima i misterijom. Dešava se 1937. godine, pred početak sudbonosnih događaja. Mislim da je ovo najbolje napisana sezona, uz fantastičnu scenografiju i kostime – kaže Kičić, koji igra Branka Jagodića, a dopunjuje ga Dejan Lutkić, koji glumi njegovog starijeg brata Jovana.

 

Premijera 8. novembra

Pored već dobro poznatih likova, glumačkoj ekipi pridružili su se i Nada Šargin, Dara Džokić, Tamara Aleksić… Premijera treće sezone planirana je za 8. novembar na RTS-u. "Jagodići – oproštajni valcer" otvara sezonu na Javnom medijskom servisu, a posle nje slede serije "Branio sam mladu Bosnu" Srđana Koljevića, košarkaška saga "Bićemo prvaci sveta", mini-serija "Atomski zdesna" i treći nastavak "Ulice lipa".

 

Producent i glumac. Gordan Kičić

– Gaga Nikolić je veliki glumac i čovek, ali je bio problem šta raditi s njegovim likom. Što se tiče mene, odnosno mog lika Jovana, on će se ovoga puta više pozabaviti samim sobom. Mogao bih da kažem da je to najzreliji lik do sada – istakao je Lutkić, koji je radio izvršnu produkciju za prve sve sezone, a sada je to prepustio kolegi Kičiću i njegovoj producentskoj kući.

– Prosto smo se prijateljski dogovorili, mi smo se praktično srodili zahvaljujući zajedničkom radu, pa je moja producentska kuća preuzela snimanje novih epizoda. RTS je bio zainteresovan da radi treću sezonu, Đorđe Milosavljević je napisao scenario i kad smo se sve lepo dogovorili, ušli smo u produkciju. Snimanje će trajati do septembra, a radićemo u Beogradu, Bečeju, Pančevu i Novom Sadu. Igra ista ekipa, zapravo oni koji su preživeli, uz nove likove – pojasnio je Kičić.

 

Teško, ali isplivaćemo

– Tek kad budemo završili moći ćemo da kažemo kako smo se snalazili i koliko smo para potrošili. U pitanju su raznovrsne lokacije, 60 dana snimanja na terenu. Komplikovano je raditi epohu u današnje vreme jer to iziskuje autentičnost. Latili smo se ozbiljnog posla i nadam se da ćemo nekako isplivati. Veliko je zadovoljstvo što snimamo u zgradi Protokola i mislim da do sada ništa ovde nije snimano. Veoma je dragocen i reprezentativan objekat. Ovo će izgledati kao skupa serija, što i jeste, mada ne toliko kako će izgledati. Ali to je umetnost – rekao je Kičić.

I dok su novinari uživali u enterijeru velelepne zgrade Protokola, u jednoj od soba glumci su snimali svoje prve kadrove. Radoslav Milenković, koji igra lik poručnika Vasića, i Nenad Heraković sedeli su za stolom i snimali scenu, dok je režiser Miroslav Lekić davao uputstva za rad. Napravili su kratku pauzu, koliko da fotoreporteri snime set, a Milenković je pauzu iskoristio da protegne noge.

– Tiše tamo malo, ovde se snima! – viknuli su organizatori i svi su se vratili na svoja mesta.

 

Zgrada ujedinjenja

Zgrada Protokola u Beogradu ima svoju istorijsku priču. Poznata je i kao Krsmanovićeva palata ili kuća, iako njen prvi vlasnik nije bio nijedan član ove porodice. Ova zgrada podignuta je zapravo kao porodična kuća beogradskog trgovca Joce M. Markovića 1885. godine, a projektovao ju je arhitekta Jovan Ilkić, tada mladi službenik u Ministarstvu građevine. U ovoj zgradi, 1. decembra 1918. godine, svečano je proglašeno ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca u zajedničku državu Kraljevinu SHS. Tom prilikom ovde se uselio regent, kasnije kralj, Aleksandar I Karađorđević.

I dok su njih dvojica radili, Miloš Samolov i Marko Babović su čekali svoj red.
– Veoma sam bogat i imam lepu ženu, to je sve što smem da kažem. Bilo mi je zadovoljstvo da čitam scenario. Uloga je napisana odlično, lik je kompleksan, ima svoju unutrašnju dramu. A Nina je najlepša supruga koju sam imao – pohvalio se Marko Babović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here