Košarkaši Partizana su pobedili FMP sa 93:75 u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Super lige.

Crno-beli su bez većih problema izašli na kraj sa “panterima”, koji su ih u protekle dve sezone koštali plasmana u plej-of.

Ekipa iz Železnika se dobro držala u većem delu prve četvrtine, pa je Partizan tek u finišu tog perioda uspeo da stekne prednost od pet poena. Serijom od 8:0 na kraju prve i početkom druge četvrtine, crno-beli dolaze na korak od prve dvocifrene prednosti (25:16), ali potom upadaju u napadačke probleme.

“Panteri” su držali priključak do završnice prvog poluvremena, ali je Partizan novom serijom od 7:0 pobegao na plus 11 (46:35). Tome je prethodio nameran faul na Radetu Zagorcu, koji je posle “starta” Paunovića povredio koleno i više se nije vraćao u igru.

Dobar ritam sa kraja drugog perioda, crno-beli su nastavili i na početku drugog poluvremena, vodili su sa plus 13 (54:41), ali su Jeremić, Đorđević i Pot čuvali FMP u igri, sve do poslednje deonice.

Četvrta četvrtina počela je trojkama Nikolića i Pejdža, a kada je i Novica Veličković u 35. minutu pogodio svoju treću trojku, Partizan je otišao na plus 20 (84:64) i mogao da počne da razmišlja o drugoj utakmici polufinala plej-ofa.

Partizan je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom. Gagić je postigao 18 poena, uz 10 skokova, Veličković je dodao 15, Nikolić 12, a Nikola Janković i Rade Zagorac po 10.

U FMP-u su najefikasniji bili Stefan Đorđević sa 18, Stefan Pot sa 16 i Marko Jeremić sa 15 poena.

Drugi polufinalni meč se igra u sredu, u Železniku.

Izvor:
Vestionline, Sportska centrala

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here