Gago Mršić: Bivši pljačkaš – filmska zvezda

0

Ekipa filma "Brzi keš": Dragomir drugi sleva

Odrastao je u predgrađu Stokholma, Fitji, i već kao dečak počeo da trenira borilačke veštine. Ima crni pojas u tekvondou, a kao trener učestvovao je na više evropskih i svetskih prvenstava u tekvondou i kik-boksu.

Do sada je ovaj 40-godišnjak srpskog porekla snimio nekoliko filmova, a među najpoznatijim su: "Exit", "Gangster" i "Leo". "Brzi keš" počeo je da se prikazuje u švedskim bioskopima sredinom ovog meseca, a samo u toku premijerne večeri videlo ga je više od 100.000 posetilaca.

 

Plakat za film "Brzi keš"

Mršić igra Mradu, srpskog mafijaša koji ne bira metode da dođe do svog cilja. Švedski filmski kritičari ne štede reči hvale za Mršićevu verodostojnu glumu.

 

 

U filmu se govori o srpskoj mafiji koja kontroliše tržište droge u Stokholmu i obračunava se sa konkurentskim arapskim podzemljem. Mrado na kraju dolazi u sukob sa šefom Radovanom koga takođe igra glumac našeg porekla, Dejan Čukić iz Danske.

Film zbog scena nasilja nije dozvoljen deci ispod 15 godina, a kritičari pišu da je realna slika podzemlja u ovoj zemlji.

Zanimljivo je da je kao 20-godišnjak Mršić i sam učestvovao u pljački, zbog čega je kasnije osuđen na tri i po godine zatvora. Tog jesenjeg dana kada se dogodila pljačka, u centru Stokholma bio je parkiran ukradeni "ford sijera", sa upaljenim motorom i otvorenim gepekom, a za volanom je bio maskirani Mršić. Dvojica maskiranih napadača napali su transport novca. Jedna od žena čuvara dobila je jak udarac u lice kada su pljačkaši primetili da je aktivirala alarm. Uspeli su da iznesu više kaseta sa kešom, ubacili ih u torbu i utrčali u kola u kojima ih je čekao Mršić.

 

Tri dana kasnije trojica drugova su krenuli na put oko sveta i uplatili u kešu 57.887 kruna (po sadašnjem kursu oko 5.600 evra). Nekoliko godina kasnije policija im je ušla u trag jer su dobili dojavu iz podzemlja. Tužilac je uspeo da ih poveže sa pljačkom preko DNK. Sva trojica su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Kada su švedski novinari nedavno sreli Mršića u njegovoj teretani u Stokholmu, on im je objasnio da su filmski producenti znali za njegovu prošlost.
– To se desilo davno i ja sam odslužio moju kaznu – kaže Dragomir i ističe da ne želi da gleda unazad.

Brižni tata

U filmu "Brzi keš" odnosi između Mrade i šefa mafije Radovana su zategnuti i u tom haosu on iznenada dobija starateljstvo nad svojom sedmogodišnjom kćerkom. Mrado mora da nauči kako da se ponaša u ulozi jedinog roditelja dok borba u podzemlju postaje sve oštrija. U međuvremenu traži pomoć od kuma iz Beograda koji dolazi, ali stvari izmiču kontroli…

– Mi nismo mislili da je to neka prepreka – kaže predstavnik producentske kuće Fredrik Vikstrom. – On je jednostavno bio najbolji za ovu ulogu. Nije imao konkurenciju. Bio je jako talentovan, a to što je imao kriminalnu prošlost i što je odležao tu kaznu nije nam smetalo.

Na pitanje novinara da li je Dragomir radio nešto posebno da se pripremi za ulogu mafijaša, on kaže:

– Životna škola me pripremila za ovu ulogu. Sa ovim iskustvom mogao sam da prepoznam mnoge karaktere iz knjige po kojoj je rađen film.

Na pitanje koja je njegova uloga snova Dragomir odgovara da je to lik Mrade iz filma i dodaje:
– Ako bi morao da izaberem neku drugu ulogu snova, onda bi to bio negativac u filmu o Džejmsu Bondu.

 

Trejler za film ”Brzi keš” (Snabba cash)

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here