Predsednik Odbojkaškog saveza Zoran Gajić se u intervjuu za Danas osvrnuo na odlazak Nikole Grbića sa mesta selektora.

– Nikola i mi smo zajedno došli do zaključka da bi, zarad budućnosti našeg nacionalnog tima, trebalo prekinuti saradnju posle tog turnira. Ne samo što nismo otišli na Olimpijske igre nego smo mnogo slabo igrali. Nismo ličili na sebe. Složili smo se da je sve to moralo drugačije da izgleda.

Italija je pred domaćim auditorijumom pobedila Srbiju u poslednjem susretu kvalifikacionog turnira i plasirala se u Tokio.

– U vrhunskom sportu ne postoje nikakve garancije, ali mi poslednjih 30 godina uvek gledamo visoko i daleko. Ponoviću, opšti je zaključak da ekipa nije dala svoj maksimum u tom meču. Možda ne bi prošla u Tokio ni da je bio obrnut slučaj, mada smatramo da bi tada imala velike šanse za to.

Jedan od kandidata je i bivši reprezentativac Slobodan Kovač.

– Sigurno je jedan od kandidata, a do novog okupljanja ekipe, 20. avgusta, javnost će biti obaveštena o konačnom izboru Nikolinog naslednika.…

Postoji druga šansa u januaru za prolaz do Tokija i Gajić može da kaže da veruje u pozitivan ishod.

– Mogu, hvala Bogu da mogu. Nadam se da ćemo se vratiti na olimpijski turnir u muškoj konkurenciji – kaže predsednik Saveza, čiji je ženski tim u Rio de Žaneiru stigao do zvanja vicešampiona, dok su njihove kolege turnir posmatrale iz daleka.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here