Ganiću će se suditi u Srbiji?

0

 

Ganić ispred suda u Londonu pre dva dana

 

 

"Naš zahtev za ekstradiciju je proceduralno valjan. Usvojen je od ministra unutrašnjih poslova u Velikoj Britaniji i proces ekstradicije Srbiji je započeo pred londonskim sudom. Postoji samo jedan, naš, zahtev za izručenje. Pritisak je veoma veliki, videli ste nastup Ganića pred sudom u Londonu", rekao je Vukčević za list "Danas".

 

Vukčević je istakao da su argumenti samo politički i niko se ne bavi pravnom stranom problema.

 

"Meni se spočitava da krijem Ratka Mladića iako svi, pa i engleska javnost, zna ko je učestvovao u izručenju i hapšenju Radovana Karadžića. Od postupka izručenja ne možemo odustati, jer sada ne postoji pravni način da se to učini, ali smo u svakom trenutku spremni za dijalog sa našim kolegama u BiH", istakao je on.

 

Vukčević je dodao da je ovaj postupak u toku, tako da se uzdržava od svake dalje izjave, jer ona predstavlja vid pritiska na sud.

 

 

Sud u Londonu je pre dva dana za 20. april odložio donošenje odluka o eventualnom izručenju Ganića, jer je njegova odbrana tražila dodatno vreme.

 

Ganić je uhapšen na londonskom aerodromu Hitrou po poternici srpskog Interpola zbog optužnice koja ga tereti da je izdavao naređenja za napade na objekte JNA u Sarajevu i vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here