Tanjug
Priština

Glavni urednik Kosovo onlajna Miloš Garić izjavio je da su ekstremni Albanci na Kosovu, zbog trenutnih dešavanja povodom krize u Ukrajini, kao “privezak NATO pakta dobili lažni osećaj moći” i da misle da mogu da dele lekcije Beogradu i pokreću nove kampanje protiv Srbije i Srba.

Garić je rekao da to što sada rade Albanci na Kosovu vodi u nešto što može da bude opasno u periodu ispred nas, jer pokušavaju da zloupotrebe situaciju ne bi li napravili korist za sebe, pre svega da izdejstvuju članstvo u NATO, što je trenutno “hit tema” u Prištini.

– Oni hoće da naprave dodatni pritisak na Srbe i stvore tenziju, a za to optužuju Srbiju falsifikujući priču. Imali smo prethodnih dana više pokazatelja kako albanski političari i ekstremni deo njihovog društva pokušavaju to da urade, prekopavanje puteva, rušenje nadgrobnih spomenika, za šta su juče čak optužili Srbe i nas sa Kosovo onlajn jer smo preneli tu vest – rekao je Garić.

Govoreći o učestalim napadima pojedinih albanskih medija na Kosovo onlajn, Garić je rekao da je portal postao problem jer prenosi sve što se dešava na Kosovu, a što Albanci možda hoće da sakriju.

– Mi sve što se dešava puštamo odmah, i zato smo problem – rekao je Garić.

Istakao je da Albanci za rušenje srpskih nadgrobnih spomenika pokušavaju da optuže Srbe.

– Nema reči kojima bi se takva anticivilizacijska stvar opisala. Oni pokušavaju da fabrikuju realnost. Evo uhapsili su tri čoveka koji su kupili ambleme OVK i optužili ih za terorizam. Tako se izaziva incidentna klima na Kosovu – rekao je Garić.

Dodaje da Albanci na Kosovu otvoreno pokazuju da bez podrške NATO i SAD nemaju nikakvu budućnost.

– Postoji i doza straha kod njih, jer je jasno da ako bi došlo do nereda da bi bila mogućnost da Srbija reaguje i zaštiti svoj narod. Zato su aktuelni ti njihovi sve jači pokušaji da se svrstaju uz NATO i uz Ameriku. Imaćemo napetu situaciju na Kosovu, Srbi treba da budu hladnokrvni i da ne nasedaju. Sa druge strane treba da budu spremni na sve što može da dođe, ne možemo da isključimo ništa – rekao je Garić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here