Gašić: Nemamo para za nove avione

0

Ove godine ništa od kupovine aviona za VS: Bratislav Gašić, novi ministar odbrane
 

"Vremena nisu laka. Kupovina tih sredstava nije planirana iz budžetskih sredstava za ovu godinu, ali oni ostaju deo plana o kojem će odlučivati država", rekao je Gašić u intervjuu za Blic.

 

Gašić je rekao da će ove godine biti nastavljena modernizacija i remont nekih borbenih sredstava, a biće i značajnih infrastrukturnih ulaganja, dok će prioritet biti opremanje jedinica koje odlaze u mirovne misije.

 

"Vazduhoplovstvo treba da dobije nove školske avione Lasta, nastavljamo razvijanje našeg telekomunikacionog sistema, a poboljšaćemo i uslove za bezbedno skladištenje ubojnih sredstava", rekao je novoizabrani ministar.

 

Govoreći o spekulacijama da će biti ponovo uvedena obaveza služenja vojnog roka, Gašić je rekao da to pitanje nije na dnevnom redu.

 

"Na povećano interesovanje mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem odgovorili smo povećanjem broja mesta u uputnim rokovima, a napominjem da smo zadovoljni interesovanjem mladih da prođu obuku za rezervne oficire i ojačaju naš stroj", rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here