Jedan od najvećih evropskih košarkaša svih vremena Pau Gasol ponovo će istrčati na parket za svoju Barselonu u meču protiv Bajerna.

On je ovu informaciju potvrdio na društvenim mrežama pa će tako ovog petka od 21 sat zaigrati protiv Bavaraca u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige.

– Pau je dobro, pojačava intenzitet treninga. Mislim da bi mogao da dobije nekoliko utakmica – izjavio je trener Barselone Šarunas Jasikevičijus na konferenciji za medije pred meč Evrolige sa Bajernom.

– Došao je taj trenutak, sutra je taj dan – tvitovao je legendarni 40-godišnji Pau Gasol u četvrtak.

Gasol nije nastupio na profesionalnom meču od marta 2019.godine kada je polomio kost levog stopala. U međuvremenu je otišao iz Milvokija i postao igrač Portlanda, ali nije odigrao nijedan meč za organizaciju iz Oregona.

Stariji brat Gasol je sa Španijom osvojio 11 medalja na velikim takmičenjima. Igrao je za Barselonu, Memfis, Lejkerse, Čikago, San Antonio, Milvoki, a krunu karijere predstavljaju dve titule ko je sa Lejkersima osvojio 2009. i 2010. godine. Gasol je već bio igrač Barselone od 1998. do 2001. godine, a potom je nastupao samo u NBA.

Barselona je pred poslednje kolo Evrolige na prvoj poziciji tabele sa skorom 24-9, dok je u nacionalnoj Endesa ligi na drugoplasirana sa 25-3.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here