Legendarni španski centar Pau Gasol igraće za selekciju Španije ovog leta na Olimpijskim igrama, što mu je, kako kaže, nagrada za trud koji je uložio kako bi se oporavio od povrede stopala.

Gasol je prethodnu sezonu završio u Barseloni, sa kojom je osvojio domaće prvenstvo. Sada ga čeka peto učešće na olimpijskim igrama.

– Posle svega što sam prošao – povrede i oporavka – ovo je velika nagrada, veliki poklon, pa zato pokušavam da uživam u svakom danu na terenu sa svojim saigračima – rekao je 40-godišnji Gasol za špansku agenciju EFE.

Gasol zasada u riznici ima dva olimpijska srebra i jednu bronzu.

– Bili smo konkurentni u oba finala s Amerikancima, a ono u Pekingu je bilo neizvesnije. Igrali smo sa izvanrednim američkim timovima, na kraju nismo uspeli, ali ostao je osećaj da smo bili sve od sebe i da nismo bili daleko. Nikad nismo bili tužni zbog tih poraza. Medalje je teško osvojiti i moraju se ceniti, i bronza u Riju je bila važna – rekao je Pau i dodao:

– Naravno da bismo svi želeli da osvojimo zlato, ali to nije nimalo lako – treba sve da uradimo kako treba i da pobedimo vrhunske timove.

Španija će biti u C grupi s Argentinom, Japanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Kaunasu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here