Foto: EPA/Z55 DL
Đenaro Gatuzo

Trener Napolija Đenaro Gatuzo nezadovoljan je zbog isključenja Lorenca Insinjea i smatra da su sudije u Seriji A preosetljive.

Insinje je zaradio crveni kartion u porazu od Intera (1:0) zato što je ljutito reagovao na odluku sudije Davidea Mase da dosudi penal za protivnički tim.

Gatuzo sada tvrdi da Insinje ne bi bio isključen da je kojim slučajem igrač nekog od škotskih ili engleskih klubova.

– Ovako nešto se dešava samo u Italiji. Rekao sam sudiji Masi da je dva minuta pre isključenja pohvalio Insinjea zbog toga kako se kapitenski ponaša, da bi ga potom isključio! Ne možete da isključite igrača, pogotovo kapitena, samo zato što je rekao sudiji ‘je.. se’, posle sumnjivog penala. U Engleskoj i Škotskoj sve vreme to govore sudijama i ništa se ne dešava, samo se u Italiji igrači isključuju zbog ovoga – kaže Gatuzo.

Njemu je očigledno dobro poznata situacija na Ostrvu s obzirom na činjenicu da je igrao godinu dana u timu Rendžersa.

Poznat je slučaj iz 2011. godine kada je glavom udario Džoa Džordana.

– Kad sam ja bio igrač, to je bio sport, sudija bi pokazao zdrav razum i razumeo da posle sumnjivog penala igrač može da kaže ‘je.. se’. Samo bi se pravio da to nije čuo. Ne možete ostaviti tim sa desetoricom samo zbog toga. Nije mu to čak rekao u lice niti na agresivan način – zaključio je trener Napolija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here