EPA/Valdrin Xhemaj

Kosovo nije uspelo da se odupre međunarodnom pritisku, piše Gazeta Blic, pozivajući se na neimenovane izvore, a preneo Kossev.

Gazeta Blic navodi da Kosovo nije uspelo da održi meru reciprociteta za slobodu kretanja koja je uvedena za srpske pasoše.

“Kosovo je ponovo počelo da priznaje srpske pasoše, to je rezultat međunarodnog pritiska. Pored toga, bilo je i pritisaka od strane predstavnika Preševske doline koji nisu mogli da putuju na Kosovo sa srpskim pasošima”, rekao je neimenovani izvor Gazete Blic.

Kossev je naveo da najnoviju prepreku u slobodi kretanja preko prelaza sa centralnom Srbijom, zabranu upotrebe srpskih pasoša kao validnih putnih dokumenata, prištinska vlada nije najavila.

 

5 COMMENTS

  1. Svaki akt koji je protiv Ustavan treba da se pamti i da se prema tim koji su pokrenuli taj sramni postupak krivicno gone. Pod prvo putovati kroz Srbiju ne zahteva Srpski pasos, a Kosovo je Srbija. Pod drugo srpski pasos je jedini vazeci dokument za sve gradane Srbije. Odbijati pravni dokument drzave Srbije je krsenje Ustava Srbije. Ja neznam sta to nasi politicari rade, da podsetim i nasi politicari su obavezni da sprovode Ustav ali se to ne cini tako dai oni treba da budu krivicno gonjeni!!!

    • Najprvo AL narod nece vise trpeti vampire dosta ste vi terorizali i genocidali Al narod sve se vraca sve se plavca morate da odgovarate za teror i genocid stoste pocinili u vreme okupacije tad vete spavati mirno vi meste drzava koja seje stvorilo normalno viste oni koji vas rusi gonili kao najlos sorta u planeti i budite mirni jer ruke suvi nalijeni krvom neduznih ljudima

  2. Pritisci ce biti sve cesci i ici ce toliko daleko da ce i sami “zastitnici” morati povuci sramna priznanja. Morace cak i jedan deo svoje pesadije da povedu kuci. Ako im se dozvoli sloboda kretanja.

  3. Dosta smo vam popustali Albanci!
    Vreme je da se albanci vrate odakle ih je rimski Cesar i doveo! Albanci nazad za Sardiniju, to je vasa kuca, to je vas narod!
    Neverujete?
    Proverite Genetiku! Geni nelazu!
    Vi Ste jedini narod na balkanu za Koji se svi pitaju sta cete tu. Nije vam zu mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here