youtube/ Fox Business
Majk Pompeo

Gde god da ode, američki državni sekretar Majk Pompeo stalno upućuje kritike i optužbe na račun Kine, on svuda širi dezinformacije i „politički virus“, izjavio je portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Žao Liđijan.

– Pompeo, vođen idejama hladnog rata i svojim sebičnim interesima, iznova i iznova neosnovano kritikuje Komunističku partiju Kine, kao i unutrašnju i spoljnu politiku te zemlje. Kina je već mnogo puta iskazivala odlučan stav u vezi sa tim pitanjem – rekao je Liđijan.

Portparol kineskog spoljnopolitičkog resora istakao je da „gde god da ode, Pompeo svuda nosi i širi ‘politički virus’ i dezinformacije“.

– Želeo bih da iskoristim ovu priliku i zamolim medije da pitaju Pompea da li oseća krivicu kada tako opsesivno dan za danom ponavlja laži, ignoriše i iskrivljuje činjenice – rekao je on.

Pokušaj okretanja međunarodne zajednice protiv Kine neće „uroditi plodom“

Prema rečima diplomate, američki državni sekretar i njemu slični pokušavaju da „vežu međunarodnu zajednicu za antikinesku i antikomunističku kočiju“, iako međunarodna zajednica vrlo jasno to vidi i neće dozvoliti da bude ubeđena u taj pokušaj, jer se on neće završiti uspešno.

Ranije je Pompeo, govoreći u Senatu za vreme posete Češkoj, izjavio da Rusija teži da podrije bezbednost te zemlje, kao i da širi dezinformacije i vrši sajber-napade, a da Kina svuda pokušava da preuzme kontrolu nad biznisom. On je takođe rekao da Kina predstavlja još veću pretnju demokratiji od Rusije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here