Gde ih vidi, tu im da gol – Pavkov zatresao mrežu na svih pet mečeva protiv Partizana

0
MN Press
Pavkov u transu sa Stojkovićem posle pogotka u "večitom derbiju"

Zvezdin napadač na debiju u “večitom derbiju” efektno savladao golmana “crno-belih”, prethodno bio strelac i za Radnički u četiri utakmice, a u poslednje tri igrao kao pozajmljen s “Marakane”.

Milan Pavkov više neće biti među zvezdašima pamćen samo kao junak trijumfa nad Liverpulom, nego i što je u 159. “večitom derbiju” sprečio poraz na domaćem terenu.

– Može da se kaže da sam preokrenuo derbi, ali nismo zadovoljni rezultatom, igrom i kvalitetom smo zaslužili tri boda – istakao je Pavkov.

Nije samo gol merilo vrednosti i značaja Pavkova, odneo je pobedu svim vazdušnim duelima i “naterao” trenera rivala Zorana Mirkovića da prizna da njegov tim nije imao rešenja za robusnog napadača.

– Zadovoljan sam jer sam uradio što se od mene očekivalo. Dobio sam vazdušne duele, postigao gol koji je bio dovoljan na kraju za remi. Nismo zadovoljni rezultatom i to je u celoj priči najbitnije.

Upravo je dobra skok igra Pavkova bila uvertira za gol, odneo je loptu ispred čuvara, pa dobro kombinovao sa Benom i raspalio.

– Dobro sam prebacio glavom, posle odličnog pasa Bena nisam morao da primam loptu, šutirao sam iz prve i samo je tu mogla da prođe do mreže.

Nekada nije moglo ni da se zamisli da Pavkov postiže golove van šesnaesterca, ali je vremenom usavršio udarce iz daljine. Ako je pogodak protiv Liverpula bio plod snage i izbora trenutka za šut, u večitom derbiju je demonstrirao i majstorstvo preciznošću i brzinom dijagonalne “strele”.

– Ovaj šut je bio zahtevniji nego protiv Liverpula, postavljen iskosa morao sam dobro da opalim i na kraju je ispalo najbolje.

Pavkov protiv Partizana

22.10.2016. Partizan – Radnički  1:1 (Filip Kljajić)

17.9.2017. Partizan – Radnički    3:1 (Vladimir Stojković)

3.3.2018. Radnički – Partizan     1:0 (Vladimir Stojković)

26.4.2018. Partizan – Radnički    3:1 (Marko Jovičić)

2.3.2019. Crvena zvezda – Partizan 1:1 (Vladimir Stojković)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here