pixabay.com

Nudista u Srbiji ima, a imaju li gde da se kupaju? 

U Srbiji je mesta za nudiste malo, mada, ukoliko vam nije problem divljina i želite potpunu privatnost onda svaka plaža može da bude nudistička.

Međutim, jedina potpuno legalna nudistička plaža u Srbiji, trenutno bar, je ona na ‘beogradskom moru’. Ona se nalazi na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije i godinama okuplja kupače željne slobode i prirode.

Ako ste ipak negde bliži Novom Sadu i kupate se na Dunavu, najpoznatija je upravo ona plaža nizvodno od Štranda, na bačkoj obali. Stacionirana je blizu vikend naselja Kamenjar.

A, druga, manje poznata, se nalazi u blizini kupališta Oficirac. Obe su ušuškane daleko od očiju javnosti, a naturisti uglavnom tamo idu biciklom – s obzirom na to da su obe od centra grada udaljene oko tri kilometra.

Sličan tip plaže nalazi se na obali Kudreškog jezera u Smederevskoj Palanki, mada i tada se naturisti uglavnom klone ljudi u kupaćim kostimima.

Mnogi tvrde da se Vojvođani ponekad raskomote i ka obalama zrenjaninskih kupališta. Radi se o tri jezera koja zovemo “Peskara”, i pod tim se u stvari se podrazumevaju jezera koja se nalaze na oko pet kilometara km od centra grada i koja su nastala usled dugogodišnje eksploatacije peska.

Na najvećem jezeru se nalazi plaža, drugo po veličini, jezero “Čepel” pogodno za šaranski ribolov, a lokalci znaju gde je najzgodnije mesto za prirodnjačko kupanje.

Kako tvrde srpski mediji, jug zemlje je vrlo siromašan kada su u pitanju nudističke lokacije, te je jedina koja je nekada postojala na Bovanskom jezeru između Sokobanje i Aleksinca odavno zamrla.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here