Čak je i veliki mudrac Konfučije gajio ljubav prema orhidejama, a ovaj cvet je koristio kao metaforu u raznim radovima. Uopšteno, orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav.

Orhideja u feng šuiju
U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće i sreće kada je plodnost u pitanju.

Boja orhideje igra vitalnu ulogu u određivanju njene potencije. Kažu da su ljuičaste orhideje najpovoljnije među mnogim sortama biljke. Ružičaste orhideje mogu vam pomoći da popravite ili održavate harmonične odnose jer podstiču strast. Bele orhideje unose harmoniju u domaćinstvo ispunjavanjem prostora smirenošću, jasnoćom, nevinošću i mirom.

Ako se postavi u ugao veze u kući, ili tamo gde se nalazi leteća zvezda broj 4, može pomoći samcima da se domognu romantične sreće.

Imajući u vidu gore navedeno, nije čudo što su biljke orhideja u saksiji jedna od najpopularnijih biljaka u feng šuiju koja se koristi kao poklon voljenoj osobi. Međutim, kada se koriste saksije, imajte na umu boju i materijal saksije, uključujući i umetnost dizajna na njoj.

Ako žive biljke nemaju prednost u vašem domu, slike ili dizajni orhideja mogu igrati sličnu ulogu.

Gde smestiti orhideju
Budući da je postavljanje orhideje uglavnom za sklad i odnose, u klasičnom feng šuiju orhideje treba smestiti u Yen Nian sektor kuće. Ovo je oblast koja upravlja energijom u ovom aspektu. Kada se primenjuje na leteće zvezde feng šuia, treba je postaviti tamo gde je planinska zvezda 4 smeštena za harmoniju i održavanje dobrih odnosa.

Postavljanje u deo kuće u kojoj se nalazi vodena zvezda 4 može doneti romantičnu sreću za stanare. Kada se primenjuje na osnovu bagua mape, cveće i biljke je najbolje smestiti u istočnom ili jugoistočnom sektoru prostorija, jer su tu drveni elementi.

To se prilično podudara s orhidejom jer je istok povezan s porodicom, što je aspekt koji će orhideja poboljšati. Zbog toga majstori feng šuia često preporučuju postavljanje orhideja na trpezarijski sto ako je trpezarijski prostor na istoku.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here