Gej-strejt alijansa opet tuži Palmu

0

Opet ga tuže: Dragan Marković Palma
 

U saopštenju se navodi da je Marković, iako mu je presudom zabranjeno da ponavlja diskriminaciju, u otvorenom pismu ponovo "izneo niz neistina na račun LGBT osoba", optužujući ih za različite probleme u društvu.

 

"Iako u otvorenom pismu osuđeni kaže da će poštovati presudu Apelacionog suda on to ne čini, već je u velikoj meri karikira, optužujući LGBT populaciju za ‘belu kugu’ u Srbiji i naglašavajući da ni on ni njegova politička partija neće promeniti stav o
homoseksualcima i da će takve stavove i dalje iznositi u javnosti.

Takođe, osuđeni Marković se kroz čitavo pismo LGBT osobama pežorativno obraća sa ‘gospodo homoseksualci’ za šta kaže da je to jedina posledica pravosnažne presude Apelacionog suda", navodi se.

 

GSA je dodala da će podneti novu tužbu protiv Markovića i da će to biti udružena tužba par desetina članova i članica GSA. Ta nevladina organizacija je pozvala i druge LGBT osobe u Srbiji da joj se jave ukoliko žele da se pridruže toj tužbi.

Marković je ranije danas izjavio da će poštovati osuđujuću presudu, ali da ga nijedna kazna neće uplašiti da promeni stav i podrži "homoseksualce".

 

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Markovića za težak oblik diskriminacije i zabranio mu da ponavlja izvršenu diskriminaciju i plati sudske troškove u iznosu od 57.000 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here