Džastin Gejdži osvojio je titulu privremenog svetskog prvaka u lakoj kategoriji pošto je u glavnoj borbi UFC-a 249 u praznoj dvorani u Džeksonvilu pobedio Tonija Fergusona.

Gejdži je dominirao od početka meča i na kraju slavio tehničkim nokautom nakon što je sudija prekinuo borbu u petoj rundi i tako poštedeo Fergusona dodatnih batina. Sa druge strane, Ferguson je poražen prvi put posle osam godina i nije uspeo da nastavi niz i veže čak 13. pobedu

Ferguson je bio veliki favorit u ovoj borbi, ali je Gejdži odlično otvorio borbu i dominirao prve dve runde da bi ga Ferguson srušio aperkatom u drugoj rundi, no izazivača je spasilo zvono. Gejdži je došao k sebi i oporavio se da bi u trećoj rundi sa tri strašna krošea vidljivo uzdrmao Fergusona koji je od tog trenutka počeo da gubi borbu.

Posle tri runde Gejdži je imao prednost i koliko god je Ferguson pokušavao da uzvrati, nije uspeo. Posle kratkog napada Fergusona, Gejdži je pogodio još jedan kroše iz kojeg se Toni jedva izvukao, da bi minut i 20 sekundi pre kraja Gejdži fantastičnom kombinacijom rešio meč. Posle nekoliko snažnih direkt udaraca, on je nastavio da udara Fergusona koji više nije pružao vidljiv otpor i, iako je uspeo da ostane na nogama, sudija Herb Din je prekinuo borbu.

Tako je Gejdži, osim titule privremenog prvaka, postao prvi izazivač Habibu Nurmagomedovu.

– Znao sam da sam ubojica kad sam ulazio u ovaj ring. Čoveče, stvarno sam dobar – rekao je Gejdži posle meča i dodao:

– Habib je najbolji na svetu, a ja od početka radim sve da bih došao do takvog izazova. Drago mi je što ću moći da predstavljam SAD protiv najboljeg što Rusija i Dagestan imaju. U ovom trenutku, nema boljeg izazova za mene – poručio je Gejdži.

 

 

Da podsetimo, svet sporta je paralisan zbog pandemije koronavirusa, a UFC je ipak odlučio da u strogo kontrolisanim uslovima održi borbe.

Ineče, umesto ovog duela, u Džeksonvilu je trebalo da se sastanu svetski prvak Habib Nurmagomedov i Toni Fergusona, ali je, kao i u prethodna četiri susreta, otkazana i ovaj peti, pa je tako umesto Habiba u program uskočio Džastin Gejdži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here