M. Karović
Ljubiša Diković

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković smatra da Srbija nije izgubila rat 1999. godine.

– Кao vojnik, ne osećam se poraženim. Mi nismo poraženi već smo izašli na osnovu Кumanovskog sporazuma, koji je potpisan između NATO i Jugoslavije. Jesmo li mi potpisali kapitulaciju? Ne, mislim da to nije kapitulacija – kaže Diković.

Kao što su se stvorili uslovi da “srpski vojnik izađe sa Kosova i Metohije, tako će se stvoriti uslovi da se srpski vojnik i vrati”, predviđa Diković.

“Bilo bi nekorektno da prognoziram i tvrdim kada će se to dogoditi”.

Diković smatra da NATO 1999. godine nije ostvario svoj cilj – uništenje odbrambenih potencijala Jugoslavije, i to ne samo na prostoru Кosova nego i šire.

– Planovi NATO nisu se ostvarili, oni su očekivali da ćemo mi za kratko vreme – tri do pet dana – kapitulirati i potpisati sve što traže. To se nije desilo. Nisu očekivali da će sve to trajati 78 dana – kaže za Кurir bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Na pitanje da li je NATO pobedio srpsku vojsku na Кosovu, Diković konstatuje da srpska vojska sigurno nije izgubila rat na Кosovu.

– Mi nismo poraženi već smo izašli na osnovu Кumanovskog sporazuma, koji je potpisan između NATO i Jugoslavije. Ne mislim da je Srbija poražena od NATO na Кosovu, ne mislim ni da je NATO poražen od naše strane, izašlo se iz sukoba sporazumom, koji je u tom momentu odgovarao i nama i Alijansi. Politička odluka. Povukli smo vojsku s КiM, nisu nas proterali, nisu nas okružili, uništili – zaključio je Diković

6 COMMENTS

  1. Doći će vreme kada će Amerika imati važnija posla od podrške banditskoj “državi” i onda će se naplatiti svi računi.

  2. Жи био па видео. Даће Бог, опет ће српски војник чувати НАШУ јужну покрајну!

  3. to samo moze da se sanja preko dana nikada nikada to dodjite pa vidite sta je kosovo bar sad ima za nas oruzje iako smo kupili od vas komsije budite mirni i spavajte lepo pa idemo na suncanje na jonsko more zaversena prica vise

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here