Kosovo online
Penzionisani general Vladimir Lazarević

Crnogorski režim na čijem je čelu bio Milo Đukanović napravio je veleizdaju tokom NATO bombardovanja 1999. godine, izjavio je penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević, pišu Večernje novosti.

Nekadašnji komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije za vreme rata na Kosovu i NATO bombarodovanja SRJ, a kasnije i komandant Treće armije Vojske Jugoslavije ocenio je tada tužnom činjenicu da se “crnogorski vojnici na Kosmetu trenutno nalaze u sastavu okupacionih NATO snaga, od kojih su svojevremeno branili južnu srpsku pokrajinu”.

– Zašto su to uradili? Taj odgovor, ako ga imaju, treba da daju oni koji su to organizovali. A najbolji odgovor na to pitanje dala je pre nekoliko meseci nova američka administracija koja je rekla da im je crnogorsko rukovodstvo 1999. godine veoma pomoglo za vreme NATO agresije. Amerikanci se 20 godina nakon agresije zahvaljuje rukovodstvu Crne Gore u okviru tadašnje SRJ za veliku podršku koju su pružili NATO. To nije samo izdaja, već veleizdaja – rekao je Lazarević.

Prošlo je tačno 22 godine od agresije NATO na tadašnju SRJ, koja je po Lazarevićevom mišljenju, najmonstruoznija u modernoj istoriji ratovanja.

– Ciljevi te agresije su monstruozni. Planirali su, kako su i sami kazali, da vrate Srbiju i SRJ u kameno doba i da je poravnaju kao sto. Hteli su sve da pretvore u prah i pepeo. Na taj način su nakon par dana hteli da primoraju Jugoslaviju na kapitulaciju i priznavanje okupacije – jasan je Lazarević.

Rešenje kosovskog problema mora se tražiti političkim i diplomatskim putem, uveren je Lazarević. Ukoliko ti napori ne budu dali rezultate, Srbija mora naći način i da vojnim snagama zaštiti Srbe na području Kosova.

– Niko razuman nije za novi rat i nove sukobe. Srbija treba da čini sve moguće diplomatske, političke akcije, ali ako zatreba mora da zaštiti srpski narod na prostoru južne pokrajine i upotrebom vojne sile. Srbija nema drugi izbor nego da u okviru vojne neutralnosti jača sopstvene odbrambene snage i tako odvraća potencijalne agresore od daljih ugrožavanja integriteta zemlje – zaključuje Lazarević.

3 COMMENTS

  1. Ma najbolje zive Srbi na Kosovu, ne dira ih niko, med i mleko je tamo. Zato i svi se guraju da idu da zive na Kosovu. Ne lupaj gluposti klipane jedan neškolovan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here