Genijalce iz Pošte prebaciti u propala preduzeća

0

Saša Đogović napominje da je lako biti menadžer u Pošti koja ima monopol
 

Đogović je rekao da je ta odluka u suprotnosti sa marketiškim načelima poslovanja i da pokazuje da to preduzeće nema nikakve društvene odgovornosti.

Nadzorni odbor Pošta Srbije je prošle nedelje odobrio da se 25 odsto prošlogodisnje dobiti, ili po oko 35.000 dinara, podeli svim radnicima, a 75 odsto da se uplati u budžet Srbije.

"Ako imate monopol u poslovanju treba da budete društveno odgovorni i da jedan deo sredstava od dobiti donirate, drugi deo investirate u svoju kompaniju kako bi ona i dalje mogla da stvara profit, dok treći deo sredstava treba da ide u budžet", kazao je Đogović.

On je naglasio da Pošte Srbije nikako ne bi trebalo da se rasipaju i da se veliki procenat dobiti – 25 odsto, deli u vidu dividende svim zaposlenima.

"Onaj ko donosi tu odluku, sebi stvara određenu kampanju, promociju i govori o tome da odlično radi. Zaposleni su vrlo zadovoljni takvim rukovodstvom, pri čemu okruženje pati", dodao je Đogović.

Prema njegovim rečima, tako sposobne menadžere bi trebalo prebaciti u neko preduzeće u restrukturiranju i da se "tamo vidi ta njihova genijalnost", jer, kako je dodao, "biti menadžer u Pošti Srbije nije problem".

Đogović je kazao i da ne sme biti kompromisa sa izuzimanjem pojedinih delova javnog sektora od smanjenja plata, jer u tom slučaju ne bi bilo ništa "od veštačkih pluća za sprovođenje reformskih zahvata".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here