“Gladiatrix”: Sveštenica, robinja, ratnica

0

U doba drevnih rimskih careva, glad publike za borbama gladijatora beše potpuno neutoljiva. Strast cara Domicijana ka novotarijama u areni dovela je do uspona nove vrste ratnika: u borilištima se prvi put pojaviše gladijatorke.

Kao jedina koja je preživela brodolom pokraj obala Male Azije, Lisandra dospeva u ruke vlasnika najudaljenijeg vežbališta za ženske gladijatore Istočnoga Carstva. Lisandra, pripadnica drevne spartanske sekte ratničkih sveštenica, odbija da prihvati svoju novu ulogu robinje.

 

Kada bude primorana da se bori za sopstveni opstanak, njene smrtonosne borilačke veštine osvojiće obožavanje publike, poštovanje gospodara i divljenje guvernera provincije.

Međutim, spartanski ponos Lisandri će doneti i moćne neprijatelje: dakijsku ratnicu Sorinu, vrhunsku gladijatorku i predvodnicu jedne od varvarskih skupina, kao i Nastasena, opakog nubijskog trenera.

Kada budu skovani planovi za najveći borilački spektakl u čast dolaska novog i veoma moćnog carevog izaslanika Trajana, Lisandra će se suočiti sa svojim najvećim i najopasnijim izazovom u životu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here