Glasajte za Šamac

0

Kataklizma: Prizor iz Šamca posle poplave
 

Grad Švebiš-Gmind je predložio da iz tog grada ide i projekat pomoći stanovništvu Šamca gde će, ako pobedi, oko 4.000 evra biti uplaćeno u vrtić u Šamcu koji je totalno uništen u poplavama. Stoga su čelni ljudi grada Švebiš-Gminda pozvali ljude da glasaju za projekte grada (pored pomoći Šamcu je i projekat pomoći izbeglicama), dok je predstavnik Saveta stranaca Švebiš-Gmind, inače Srbin Milorad Jancer zamolio naše građane da aktivno učestvuju u glasanju preko interneta za projekat "Pomažemo grad Šamac" (Njir helfen der Region Šamac).

 

Pomoć za Šamac nalazi u kategoriji "Eine Njelt im Ländle" i glasanje je do 4. novembra kada će biti poznato koja dva projekta su dobila najviše glasova, pa će potom uslediti finalno glasanje. Pobedniku će premijer Baden-Virtemberga Vinfird Krečman 5. decembra u Štutgartu dodeliti nagradu.

Glasanje je putem interneta i to na adresi: www.echt-gut-bw.de/mitmachen/wahl/__Wahl.html# i pod kategorijom – Eine Welt im Ländle – se nalazi pomoć za Šamac – Wir helfen der Region Šamac.

 

Velika akcija

Kako su "Vesti" u više navrata pisale, gradovi Švebiš-Gmind i Bosanski Šamac su zbratimljeni i tokom poplava nemački grad je sakupio poslao tri konvoja pomoći. Grad je učestvovao sa više od 100.000 evra pomoći, toliko je donirao i Klaus Fišer iz firme Tri kralja, a isto toliko i druge brojne firme. U celu akciju je bilo uključeno više od 100 volontera, kojima se grad Švebiš-Gmind zahvaljuje kao i brojni Srbi, a posebno oni u Šamcu kojima je pomoć mnogo značila. I gradonačelnik Švebiš-Gminda Rihard Arnold je lično posetio Šamac, vozio pomoć i sakupljao priloge građana, zajedno sa predstavnicima svoje opštine.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here