EPA/KEVIN DIETSCH / POOL
Entoni Fauči

Malo je verovatno da će Rusija, Kina i druge zemlje prestići Ameriku kad je reč o vakcini protiv virusa korona, smatra glavni američki epidemiolog Entoni Fauči. On je na saslušanju pred američkim Kongresom izrazio sumnju u to da Kina i Rusija sprovode ispitivanja svojih vakcina.

– Nadam se da Kinezi i Rusi zaista sprovode ispitivanja vakcina pre nego što je primene na nekome, jer su izjave o postojanju vakcine spremne za široku primenu a bez ispitivanja – u najmanju ruku problematične – kaže Fauči.

On kaže da Amerika napreduje veoma brzo.

– Ne verujem da će se neka druga vakcina pojaviti toliko pre naše da ćemo morati da zavisimo od drugih zemalja – rekao je Fauči.

Kako je dodao, lično gaji oprezni optimizam kad je reč o mogućnosti da se vakcina dobije pre kraja ove ili početkom naredne godine.

U Americi na vakcini radi nekoliko privatnih kompanija, a jedna od njih je sada u trećoj fazi ispitivanja.

Fauči je pred Kongresom rekao i da je u klinička ispitivanja uključeno 30.000 ljudi, a da se prijavilo još 250.000 njih.

Podsetimo, vice-premijer Rusije Tatjana Golikova je rekla da najbolju perspektivu u Rusiji imaju dve vakcine – na jednoj je radio centar „Gamalej“, a na drugoj  „Vektor“.

Registracija prve očekuje se u avgustu, a proizvodnja u septembru, dok se registracija druge planira za septembar a proizvodnja za oktobar.

2 COMMENTS

  1. Glavni američki ubica… vrv bi ga Afrikanci živog isekli koliko im je zla i smrti naneo.. dal ce konačno neko javno da ih otera u materinu.. makar x zrakom zbog distance

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here