MN Press

Armija pravih i iskrenih navijača Crvene zvezde razočarana je sramotnom eliminacijom od šampiona Moldavije Šerifa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Među njima je i Milorad Kosanović, nekadašnji trener crveno-belih, koji nije štedeo Dejana Stankovića i njegove izabranike.

– Nema koncepta i svaki uspeh koji se napravi je slučajan. Zvezda nema ni tim ni igru, ali ni Šerif nije ništa bolji. Smešno je kako i od koga se izgubilo. Teško mi je da gledam ovaj nivo fudbala, pogledam 15 minuta pa okrenem na neki film, manje se nerviram – istakao je Kosanović razgovor za Objektiv.

Čuveni trener smatra da se sa biserima srpskog fudbala ne radi na adekvatan način.

– Ima talenata u srpskom fudbalu, ali se sa njima ne radi kako treba. Ne usmeravamo ih lepo, a ima krivice mnogih. Fudbal razbijamo godinama, isterali smo struku, a dovodimo početnike i na mesta trenera i u uprave. Zbog čega su Piksi, Pižon, Jokan, Siniša, Jugović i mnogi iz tih generacija uspeli kao igrači? Zato što su sa njima radili majstori – podsetio je Kosanović.

Zvezda je prošle sezone u Ligi Evrope namučila Milan, a Kosanović smatra da je sve to bilo spontano i neplanirano.

– Sve je to bilo slučajno, daleko od toga da je bila dobra sezona. Ne znaju ni oni sami kako su do tih rezultata došli. Teško da to može da se ponovi – zaključio je Kosanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here