Tanjug/AP
Novak Đoković

Gledaoci na mečevima Otvorenog prvenstva Australije (Australijan open) upozoreni su da rizikuju da budu izbačeni sa tribina ukoliko budu na bilo koji način vređali najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, javio je AFP.

Đoković će se sledeće nedelje vratiti na grend slem u Melburnu, nakon što je prošle godine deportovan iz Australije uoči početka turnira zbog stava o vakcinama protiv Covid-19.

Direktor turnira Kreg Tajli izjavio je za list “Herald san” da se neće tolerisati pokušaj bilo koga u publici da se ruga Đokoviću.

– Ukoliko navijači pokvare bilo čije uživanje – izbačeni su. Ne želimo ih tamo. Mogu sami da se udalje ili ćemo ih mi izbaciti – naglasio je Tajli.

On je pozvao navijače da pokažu poštovanje i ponovio da je ono što mu se oduvek sviđalo u Melburnu jeste “veliko poštovanje izvrsnosti i sporta”, koje je verovatno veće nego u bilo kom drugom delu Australije.

– Očekujem da će ljudi ceniti to – dodao je Tajli.

Trostruki šampion grend slema Endi Mari uveren je da će Đoković u Australiji dobiti poštovanje koje zaslužuje.

Đokovićevo deportovanje iz Melburna prošle godine podelilo je javnost u gradu koji je iskusio jedno od najstrožih zatvaranja u svetu na vrhuncu pandemije Covid-19.

Srpski teniser srdačno je dočekan prošle nedelje na turniru u Adelajdu, a većina publike bila je na njegovoj strani. Đoković je pobedio na tom turniru.

Australijan open počinje u ponedeljak, 16. januara, i trajaće do 29. januara

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here