M. Karović
Glavna zvezda: Miloš Biković sa celom ekipom na premijeri

Dugo očekivana beogradska premijera filma “Južni vetar 2: Ubrzanje” reditelja Miloša Avramovića održana je u Kombank dvorani i ispraćena je s velikim interesovanjem i burnim ovacijama prisutnih. Publika je sa velikim ushićenjem dočekala glumačku postavu i ekipu ovog kriminalističkog filma, a stojeće ovacije dobili su Predrag – Miki Manojlović, Miodrag Radonjić, Miloš Biković i reditelj Miloš Avramović.

Po gužvi u Kombank dvorani, moglo se pretpostaviti da će “Južni vetar 2: Ubrzanje” ugroziti sve rekorde koje su prvi film i serija postigli. Pre projekcije glumci i ostala ekipa filma, koji su za tu priliku blistali u posebno odabranim toaletama, prošetali su crvenim tepihom. Najviše pažnje izazvali su Miloš Biković i Jovana Stojiljković, koji su pozirali jedno do drugog. Osim njih, bili su i Miki Manojlović, kao i Miodrag Radonjić, Žika Todorović sa suprugom, ali i drugi… Uoči dugo očekivane beogradske premijere fanovi su se okupili ispred Kombank dvorane i s nestrpljenjem čekali da se pojavi glumačka ekipa.

– Evo, nadam se da smo došli do te tačke da možemo da ga prezentujemo publici i da će ta energija koju smo uložili u to vreme da se vidi na platnu. Počinjemo polako da ovaj projekat, ovu sagu privodimo svom nekom zenitu, tako da je ovaj svet prikazan sa bezbedne distance. Gledaoci mogu u ovom filmu da vide da svet koji nas je uvek privlačio, a to je onaj svet prikazan u filmovima “Kum”, “Lice sa ožiljkom” “Vrelina”, serija “Sopranovi” nije idealan. Mi te filmove volimo da gledamo jer prikazuju svet kojem ne želimo da pripadamo, ali nas intrigira. Ovaj projekat kad dođe do kraja zaokružiće sva pitanja, pa i na ono da li je ovde reč o promociji kriminala – rekao je Miloš Biković.

Ivica Dačić sa suprugom i sinom

Nove avanture Baće i Maraša ponovo će nas ostaviti bez daha.

Premijeri su prisustvovale brojne javne ličnosti, među kojima i predsednik Skupštine Ivica Dačić i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

“Južni vetar” je postao fenomen u regionu. Na društvenim mrežama publika je tumačila poruke filma i razmatrala da li je film uspeo da skrene pažnju mladima da je stranputica veoma opasna. Film je od 4. novembra na bioskopskom repertoaru u Srbiji, a zatim i širom regiona.

Jovana Stojiljković

Sofija uz Maraša

Glumica Jovana Stojiljković, koja u filmu tumači ulogu Sofije, otkriva da se radnja filma dešava u svega nekoliko dana i junaci moraju da donesu ozbiljne životne odluke.

– Sofija je neko ko je uz porodicu, uz Petra Maraša i ona, što mi je drago, u ovom filmu ipak preuzima inicijativu i pokušava da ga spase, ali ne bi bilo zanimljivo da otkrijem sada da li uspeva – navodi Jovana.

Izazov raditi muziku

Muzika iz filma “Južni vetar: Ubrzanje” kompozitora Aleksandra Ranđelovića objavljena je kao album na digitalnim platformama, uporedo sa početkom bioskopskog prikazivanja akcionog ostvarenja reditelja Miloša Avramovića, saopštila je diskografska kuća Maskom. Ranđelović je rekao da je nakon prvog filma bilo izazovno raditi muziku i zadržati već prepoznatljiv zvuk u njegovom nastavku, koji se razlikuje po krajoliku, jer se odigrava uglavnom u ruralnim predelima Bugarske, i nema urbanog momenta koji je diktirao određeni muzički stil.

– Neke teme iz prvog filma i serije smo koristili i u ovom nastavku, one su jednostavno nezaobilazni deo franšize, ali su prearanžirane u skladu sa novom atmosferom koju ‘Ubrzanje’ donosi. Naravno tu je i mnoštvo novih tema – naglasio je Ranđelović.