EPA/Nina Prommer
Selma Bler sa sinom

Skoro godinu dana otkako joj je dijgnostikovana multipla skleroza, glumica Selma Bler rekla je da joj je ponestalo opcija da ublaži bol i fizičke poteškoće zbog stanja u kojem se nalazi.

“Sredstava za ublažavanje simptoma nisu pomogla i osećam se sve gore i gore”, rekla je ona na panelu o zdravlju u Njujorku koji je organizovao Time 100.

U potrazi za opcijama preporučeno joj je i presađivanje matičnih ćelija, ali i agresivna hemioterapija kako bi se njene ćelije obnovile.

“Rekla sam da to ne želim da radim, jer ne želim da uništim svoje telo. Zašto bih u svoje telo ubacivala tu užasnu drogu, hemioterapiju? Pa nemam rak”, rekla je Bler koja je ipak kasnije uzela manju dozu hemioterapije pre nego što su joj presađene matične ćelije.

Ističe da je odmah osetila olakšanje.

“Lekari su mi ipak rekli da pravim planove za svoju smrt. Prenela sam to svom sinu koji je rekao da želi da me kremiraju”, rekla je ona glumica, prenosi “People”.

Poručuje da sada čeka da joj izraste kosa koja joj je opala zbog hemioterapije, ali da joj to što je nema, ne smeta mnogo.

“Važno mi je samo da sam što duže pored svog sina”, rekla je Selma Bler.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here