Gocić: Ispunili zadatak, red na državu!

0

Živko Gocić, kapiten Srbije, sa pobedničkim peharom
 

Srbija je ponovo najbolja! Suvereni šampion Evrope pokazao je da ima vaterpoliste kojima treba da se ponosi svaki građanin ove zemlje! Ne samo zbog novog zlata, pošto su nas Delfini navikli na uspehe, već zbog toga što su, pre svega – veliki ljudi, lavovi ogromnog srca!

 

Posle još jednog neverovatnog uspeha u nizu, puleni Dejana Savića nisu skidali osmeh s lica, a u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekli su sledeće:
"Posvećujemo pobedu svima koji su usled poplava ostali bez domova. Ovo je za njih i za sve koji nas vole. Pozdrav svima od ekipe", poručio je kapiten Živko Gocić.

 

Najbolji golman takmičenja, Gojko Pijetlović rekao je da mu je uspeh u Budimpešti "kruna karijere".
"Previše sam pod emocijama, ne znam šta bih rekao, čestitao bih ekipi, odlična ekipa, u finalu smo pružili najbolju partiju do sada".

 

Dobroćudni div Slobodan Nikić, koji je konstantno imao osmeh na licu, bio je vrlo kratak – ali jasan.
"Hram vaterpola, ponizili smo ih 12:7, pokazali smo da smo bolji od njih".

 

Duško Pijetlović pamti i ranije uspehe na Margit Sigetu. On je 2006. godine osvojio svetsko zlato sa našom reprezentacijom.
"Da, pre osam godina sam na ovom istom mestu napravio veliki uspeh. Uvek je lepo osvojiti pehar na velikom takmičenju. Držali smo se zajedno i ginuli jedni za druge u najtežim momentima".

 

Duško Pijetlović u akciji pred golom Mađarske
 

 

Kapiten Gocić poslao je i poruku i za Vaterpolo savez Srbije i državu:
"Evo, reći ću vam nešto otvoreno. Mi smo uradili ono što je u našoj moći, dajemo sve od sebe, nadam se da će sada i država i Savez stati na malo stabilnije noge. Sada čekamo da vidimo da li će Savez i država uraditi svoje".

 

Stefan Mitrović je bio jedan od ključnih igrača u ubedljivom trijumfu našeg tima.
"I dalje nismo svesni šta smo uradili. Pobedili Mađare 12:7, posle svih poteškoća koje smo prošli. Ja volim ove momke i već sam mnogo puta rekao da mi je najveća čast i najveće dostignuće što se nalazim među njima. Ginuli smo jedni za druge, to ćemo raditi i ponovo", zaključio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here