Tanjug
Entoni Godfri

Mere koje je Vlada Srbije preduzela u cilju ublažavanja posledice krize izazvane koronavirusom su pravovremene, stimulativne i garantuju brz oporavak privrede.

To je danas rekao ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri na petoj onlajn konferenciji “Biznis u izazovnim vremenima – Kako do privrednog oporavka?” u organizaciji Srpske asocijacije menadžera i ICT Huba

Godfri je rekao da je važno da se pomogne malim i srednjim preduzećima da prebrode ovu krizu, da idu napred, odnosno da se obezbedi likvidnost.

Dodao je da je ponosan na pomoć SAD Srbiji, ali i zbog toga što su, kako kaže, i prijatelji iz EU pomogli Srbiji u novonastalim okolnostima.

Evropa čvrsto stoji uz Srbiju, pomoć koju joj daje je značajna i i impresivan signal, rekao je Godfri na panelu, na kome se prethodno obratio i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

– Svi možemo da damo svoj doprinos i uveren sam da ćemo se tako svi zajedno izboriti sa problemom izazvanim ovim virusom – rekao je Godfri.

Godfri je naveo i da je Srbija u dobroj poziciji, odnosno da ima stabilne javne finansije, što će takođe uticati na brži oporavak privredne aktivnosti.

Srbija je nedavno od SAD dobila testove za kovid 19, a Godfri je rekao da je to samo deo pomoći Vašingtona Beogradu, vredne 1,35 miliona dolara u borbi sa pandemijom koronavirusa.

O tome kakve su procene privrednih kretanja za ovu godinu, šta se očekuje od implementacije ekonomskih mera Vlade, koliko su za privredni oporavak Srbije značajne podrška EU i SAD na današnjem panelu govorili su i predsednik SAM-a Dragoljub Damljanović, predsednik Amčama Zoran Petrović, Vladimir Novaković iz NALED-a.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here