R. Erceg
Igrači Orlova sa trofejima osvojenim ove godine

Prošle subote na imanju Crkve svetog Georgija u Rosmoru Fudbalski klub Orlovi Sidnej (FC Eagles Sydney) održao je trofejno veče povodom završetka sezone. Dodela priznanja i svečano druženje održano je uz prisustvo igrača, članova kluba, gostiju i sponzora. Prisutnima su se u ponudi našli specijaliteti domaće kuhinje, dok se za muzički deo programa pobrinuo orkestar harmonikaša Medeksa.

Tokom večeri Orlovi su predstavili gostima najvažnije klupske uspehe. Do ove godine najveći uspeh bila je titula šampiona Rezervnog tima Orlova 2017. Naime, Orlovi su tada osvojili Premijer ligu u rangu rezervnih timova u Južnom Distriktu (Premier League Reserve Grade), ali ove godine taj uspeh je prevaziđen – klub je imao najtrofejniju i najuspešniju sezonu u istoriji.

Naime, oba tima Orlova, i prvi i rezervni, obezbedili su plasman u “Top 4” i razigravanje u svojim rangovima takmičenja Premijer lige. Nažalost, uprkos plasmanu u plej-of, obe ekipe Orlova ostale su uskraćene za šampionske titule. Prvi tim je izgubio u polufinalu, a “rezervisti” u borbi za trofej. Međutim, to nije omelo Orlove da naprave pravu žetvu titula na kraju sezone.

Najpre je All Age tim Orlova iz treće divizije osvojio veliko prvenstveno finale (Grand Final), pobedivši Robinse golom Bojana Milankovića.

Prvotimci su potom osvojili Piter Miler kup, pobedom od 4:2 nad ekipom Sporting Roversa, a strelci su bili Aleksa Dragaš (dva), te Daniel Lutevski i Milenko Divljanović po jednan gol.

Ovoj tituli, prvi tim je pridodao i pehar Kupa Liverpul, takozvanog Superkupa Južnog distrikta. U finalu Orlovi su pobedili ferfildske Bulse sa 3:1. Golove vredne trofeja postigli su Milenko Divljanović, Vedran Cupać i Vanja Bošković.

Ovakvi uspesi predstavljaju veliki podstrek za narednu sezonu u kojoj će ambicija ponovo biti osvajanje titula.

Svi pehari na jednom mestu

Zahvalnost

Orlovi su izrazili zahvalnost svim igračima koji su prošli kroz klub u proteklih sedam godina, kao i volonterima, sponzorima i svim pristalicama kluba koji su ih pomagali proteklih sezona i bez čije pomoći klub ne bi opstao.

Uz klub od prvog dana

Predsednik Duško Dragaš izrazio je posebnu zahvalnost fudbalerima iz Volongonga, koji su prevalili veliki put da bi došli na trofejno veče. On se takođe zahvalio momcima iz Zemunika, te svim ostalim Krajišnicima i Srbima iz svih naših zemalja koji su uz Orlove od prvog dana.

Cela zajednica u gostima

Kroz fudbalske manifestacije u poslednjih nekoliko godina, kao što je bilo i samo Trofejno veče, Orlovi iz Sidneja su po ko zna koji put pokazali da je fudbal više od 90 minuta trčanja na terenu.

Da su fudbal i fudbalska druženja u pravom smislu reči više od igre bilo je jasno u subotu uveče, kad su se na Trofejnoj večeri okupili mnogobrojni stari fudbalski prijatelji i dobro poznati članove zajednice. Došli su i predstavnici Lovačkog društva Zastava, Krajiškog bućačkog društva iz Liverpula, Crkveno-školske opštine Sveti Luka iz Liverpula, te članovi Obrovačko-bukovačkog sabora, članovi veteranskog fudbalskog tima Srbija i mnogi drugi.

Priznanja Divljanoviću, Zečeviću i Paviću

U 2019. godini prvotimac Orlova Milenko Divljanović dobio je priznanje za najboljeg igrača i strelca Premijer lige Južnog distrikta, njegov saigrač Dejan Zečević poneo je zvanje drugog najboljeg igrača Distrikta, dok je golman Orlova Nikola Pavić proglašen za najboljeg golmana lige.

Pored ovih pojedinačnih nagrada, Orlovi su dobili plaketu za najbolji napadački tim Premijer lige.

Osnovani na  Svetog Nikolaja

Fudbalski klub Orlovi Sidnej osnovan je 2012. godini i takmiči se u Južnom distriktu (SDSFA). Pošto je klub zvanično registrovan 22. maja, na dan Svetog Nikolaja, ovaj svetac je postao i zaštitnik kluba, a Sveti Nikola letnji je klupska slava.

Poslednjih šest godina Orlovi beleže zavidne uspehe u Južnom fudbalskom distriktu, gde se takmiče u Premijer ligi sa prvim i rezervnim timom.

Pored titula osvojenih u Distriktu ove i prošle sezone, klub je takođe dva puta dospeo do polufinala Karađorđevog kupa 2014. i 2018. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here