Godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije

0


 

Šef delegacije EU u Srbiji Vesan Dežer pozvao je vlasti u Beogradu da procesuiraju odgovorne za ovaj zločin, kao i da privedu istrage i u slučajevima pogibije novinara Dade Vujasinović i Milana Pantića.

 

Predstavici novinarskih udruženja su istakli da Srbija ne može biti demokratska zemlja sve dok počinioci i nalagodavci tog ubistva ne budu odgovarali.

Slavko Ćuruvija

Nekoliko desetina Ćuruvijinih prijatelja položili su cveće u Svetogorskoj ulici, na mestu gde je ubijen Ćuruvija sa 17 metaka, na Vaskrs 1999. godine, u vreme NATO bombardovanja.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Đorđe Vlajić rekao je da će NUNS nastaviti da postavlja pitanje "Ko je streljao Ćuruviju?", a predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smailović je ukazala da su novinari ogorčeni što odgovorni za ubistvo nisu kažnjeni i da mora da se izvrši poseban pritisak na vlasti da to urade.

 

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, koji je govorio kao kolega novinar i prijatelj Ćuruvije, rekao je da "svi dobro znaju" kako je izvedeno ubistvo i ko je za to ogovoran.

Zna se ko je bio šef države i njegova supruga i da je "tu mesto izdavanja naloga zločina", naglasio je Drašković.

Ali, upozorio je Drašković, evo toliko godina "postoji organizovana opstrukcija Državne bezbednosti, policije i tužilaštva da se ovaj zločin ne otkrije, jer zločinci, ne znam zbog čega, zaista ne znam po čijem nalogu, danas uživaju imunitet".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here