EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Ruski teniseri nalaze se na pragu osvajanja Dejvis kupa, pošto su došli do vođstva u finalu protiv Hrvatske zahvaljujući petom reketu sveta Andreju Rubljovu.

Hrvati su, kao i protiv Srbije, krenuli sa Bornom Gojom u prvi meč, međutim Rubljov nije Lajović, nije dozvolio iznenađenje, ali se i namučio da skrši otpor 279. igrača sveta. Na krjau, u dva seta ga i slomi – 6:4 i 7:6 (7:5).

Naedni meč igraju Danil Medvedev i Marin Čilić, Rus je veliki favorit i u slučaju pobede favorit će podići prestižni pehar.

Gojo, dosadašnji junak hrvatske reprezentacije u ovogodišnjem Dejvis kupu, odigrao je dobar meč, ali bez prave šanse da ugrozi favoriziranog suparnika. Rubljov je bio izrazito siguran na svom početnom udarcu i konstantno je pretio na servis Goje, koji je “uzeo” prvi put u sedmom gemu prvog seta.

Hrvat je dotad već bio spasio nekoliko brejk-lopti s kojima je bio suočen, a Rubljov je nastavio da pritiska i nakon što mu je pripao prvi set.

U drugom je bila slična priča, ali bez brejkova. Meč je odveden do trinaestog gema u kojem je Rubljov, kao i kroz meč, pokazao nešto više i slavio sa 7:5.

Hrvatski teniser je otvorio taj-brejk dvostrukom servis greškom, ali je i kod 0:2 vratio izgubljeno. Vratio se Gojo i nakon 2:4 poveo 5:4, nakon čega je izgubio tri uzastopna poena i meč.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here