Gol za ceo život: Kome treba Ronaldo kad je tu Bejl?

0

 

Kraljevima Kup kralja

Real je poveo već u 11. minutu pogotkom Argentinca Anhela di Marije, otpisana Barselona je izjednačila golom posle kornera koji je postigao mladi centarhalf Mark Bartra u 68. minutu i kad su se očekivali podužeci, brzonogi Velšanin je pet minuta pre kraja kao sprinter pretrčao pola terena, bukvalno protutnjao pored pomenutog Bartre i poslao loptu iza leđa golmana Pinta za veliko slavlje navijača kraljevskog kluba na stadionu Mestalja u Valensiji.

 

 

Imali su Katalonci šansu da finale ipak uvedu u produžetke, ali je Brazilac Nejmar u 90. minutu pogodio stativu, kojoj se na ovoj "odbrani" iskreno zahvalio golman i kapiten Reala Iker Kasiljas, koji je petnaestak minuta kasnije podigao pehar namenjen pobedniku Kupa Španije.

 

Treba reći i da je Real igrao bez svog najboljeg igrača i zvanično najboljeg na planeti, Kristijana Ronalda, koji se još uvek nije potpuno oporavio od povrede, pa je Karlo Anćeloti odlučio da ga sačuva za naredne izazove.

 

– Kristijanovo odsustvo nas je inspirisalo da odigramo još bolje. Naravno, bez njega je sve bilo teže,ali to je bio dodatni motiv za ostale igrače – rekao je posle osvajanja Kupa trener Reala.

 

Italijanski trener smatra da je Real potpuno zasluženo stigao do ovog torfeja.

 

– Apsolutno smo zaslužili da pobedimo. Vršili smo pritisak po celom terenu, a kontranapadima zadavali velike probleme protivniku. Čestitam igračima na prikazanoj partiji. Morate da igrate kao tim ako želite da pobedite Barselonu, a moji momci su bili upravo takvi – složni kao jedan.

 

Karlo Anćeloti je posebno naglasio učinak Gareta Bejla, koga je Real letos doveo iz Totenhema za rekordnih 100 miliona evra:

 

– Odigrao je odličan meč i postigao sjajan gol, sigurno njegov najvažniji u dresu Reala. Ali pohvale idu svim igračima. Ovo je bila velika noć za sve kojima je Real u srcu.

Najvažniji gol u dresu Reala: Garet Bejl

Real je 19. put osvojio ovaj trofej, ali do kraja sezone čekaju ga još veći izazovi, polufinale Lige šampiona sa prvakom Evrope Bajernom i trka za titulu sa gradskim rivalom Atletikom (prvi na tabeli sa tri boda više) i Barselonom, koja iz utakmice u utakmica polako gubi sve konce ove sezone.

 

Predvođena indisponiranim Leom Mesijem doživela je treći uzastopni poraz. Prvo je eliminisana iz Lige šampiona od madridskog Atletika (0:1), onda je poražena od slabašne Granade (0:1) čime se udaljila od titule u Primeri (sad ima četiri boda manje od Atletika, a jedan od Reala) i sad ovaj neuspeh u finalu Kupa kralja od najljućeg neprijatelja. Teški dani su pred navijačima Barselone.

A Tata Martino? Kako stvari stoje, mogao bi već posle prve sezone da se vrati u Argentinu. Ili možda još nije sve izgubljeno? Videćemo. Poslednje kolo Primere igra se 18. maja kad trenutno vodeći Atletiko gostuje upravo na Kamp Nou…

 

– Jedno finale ne odlučuje o mojoj sudbini – poručio je trener Barselone.

 

Sa njim se slaže i Karlo Anćeloti:

 

– Ne mislim da se Barselona posle ovog poraza predala. Naprotiv. Sve će učiniti da 
osvoje Primeru. Biće nam opasan rival do samog kraja.

 

  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here