Goleada za samo 4.000 gledalaca

0

Pravi kapiten: Saša Ilić

Na Topčiderskom brdu goleada koja će u analima ostati zapisana po tome što su učesnici kvalifikacija za Ligu šampiona odigrali uzbudljivu prijateljsku utakmicu sa koje je sav prihod namenjen nastradalima u poplavama. Nažalost, pred jedva 4.000 gledalaca. Najbolji tim Švedske je vodio 3:0, a vicešampion Srbije stigao na gol zaostatka, a zatim u prvom minutu sudijske nadoknade i do izjednačenja sa bele tačke preko kapitena Saše Ilića!

Evropa ne trpi improvizacije – za 24 minuta 3:0 za Malme! Dok se kombinovani sastav Partizana opasuljio, Šveđani su stekli opipljiv kapital. Danak debelom minusu. Loš ulazak u utakmicu, odbrana u novom ruhu i kvalitet skandinavskih napadača. Markus Rozenberg, godinama zvezda Verdera, poigrao se sa Milošem Ostojićem, kapiten Giljermo Molins je izlomio Sašu Markovića, dovoljno da Milan Lukač dva puta izvadi loptu iz mreže. Šlag na loš početak – autogol Ostojića, posle centaršuta Erika Johansona, sredinom prvog poluvremena. Neverica među 4.000 "grobara". Tri hladna tuša, u toploj junskoj noći, inicijalna kapisla za buđenje "parnog valjka". Ispostavilo se – ne i kasno. Na krilima navijača, već do odlaska na odmor, smanjen rezultat.

Uzbudljivo: Škuletić u akciji

U nastavku, samo jedan tim – Partizan! Na zapaljenim tribinama fešta, nalik takmičarskim utakmicama, plod gola Vojislava Stankovića, koga je pogodila lopta posle udarca Miroslava Vulićevića, zatim brojne promašene šanse… I, kad su gledaoci pomislili da će u tmurnom raspoloženju krenuti kućama – penal za domaćina. Nazari je srušio odličnog Grbića, sudija Vukadinović pokazao na belu tačku, a Saša Ilić uzeo loptu i pogodio za remi. Fudbaleri Partizana sa osmehom putuju na pripreme u Sloveniju, o čemu govori i mini-priča šefa struke crno-belih Marka Nikolića:
– Sjajna utakmica. Na momente smo izgledali odlično. Prava provera za ono što nam sledi u Evropi
Konačno pravi Petar Grbić?
– Sad je stavio sebe u problem, pokazao je koliko može.
Zašto u timu nije bilo Ninkovića?
– Ima mali zdravstveni problem, ali se ubrzo vraća treningu. Neke igrače smo hteli da odmorimo.
Volkov se povredio?
– Ništa opasno, ušinuo se.
 

Partizan 3
Malme 3

PARTIZAN: Lukač (od 46. Ž. Živković), Pauljević (od 46. Vulićević), Ostojić, Trajković (od 46. Stanković), Petrović (od 46. Volkov, 84. Bogosavac), A. Živković (od 46. Luka), Brašanac (od 46. Gulan), Marković (46. Drinčić), Pantić (od 46. Ilić), Škuletić (od 46. Šaponjić), Fofana (od 46. Grbić).
MALME: Olsen, Konča, E. Johanson, Helander, Rikardinjo (od 46. Cibicki), Rakip (od 55. P. Johanson), Halsti (od 75. Hamnar), Tern, Rozenberg, Erikson (od 88. Petrović), Molins (od 46. Nazari).
Strelci: Rozenberg u 3, Molins u 6. i Ostojić (autogol) u 24. za Malme, a Pantić u 36, Stanković u 49. i Ilić (iz jedanaesterca) u 91. minutu za Partizan. Stadion: Partizana. Gledalaca: 4.000.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here