Fudbaleri Čelsija ubeldjivo su, sa 4:0 slavili protiv Krasnodara u meču 2. kola Lige šampiona, koji će ostati upamćen po golmanu Krasnodara Matveju Safonov koji je zadnjicom uspeo da odbrani penal protiv Čelsija!

Igrao se 14. minutu kada je Žoržinjo namestio loptu na belu tačku i šutirao, ali je pogodio stativu od koje se lopta odbila do Safonovove zadnjice. Gol najverovatnije ne bi bio ni da Safonov nije zakačio loptu međutim – odbrana se piše.

Inače, glavni sudija meča, Turčin, Palabjuk, svirao je penal nakon očiglednog faula nad Timom Vernerom. Dobra stvar za Plavce, koje je sa tribina posle 15 meseci uživo gledao Roman Abramovič, što su na poluvreme otišli sa golom viška. Strelac je bio hadson-Odoi u 37. minutu.

kada je reč o samom meču, Nakon srećnog pogotka Hadson-Odoija u 37. minutu, usledio je još jedan penal za goste, a ovog puta odgovornost je preuzeo Timo Verner i bio je precizan. Isti igrač je tri minuta kasnije asistirao Hakimu Zijehu za sjajan pogodak, prvi u dresu Čelsija po dolasku iz Ajaksa.

Konačan rezultat postavio je Kristijan Pulišić u 90. minutu susreta.

U drugom meču koji je počeo u 19 sati, fudbaleri Pari Sen Žermena slavili su protiv Bašakšehira sa 2:0.

Serija golova Moaza Kina u dresu Pari Sen Žermena se nastavlja (četiri na poslednje dve utakmice) i upravo je mladi napadač na pozajmici iz Evertona bio junak svog tima u Istanbulu protiv Bašahšehira.

Dva puta asistirao mu je Kilijan Mbape, a Kin glavom, a potom i sjajnom reakcijom iz okreta, savladao Merta Gunoka u razdoblju od 15 minuta i time rešio ovaj meč. Između dva pogotka, Bašakšehir je ozbiljno pritiskao, ali završnica nije bila na nivou.

Posle šuta Turuča bio je izvanredan Kejlor Navas, dok u ostalim situacijama, domaći nisu bili dovovljno konkretni. Ističe se partija Edina Višće, koji je u nekoliko navrata sa distance pretio kostarikanskom golmanu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here