Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović kaže da je golmanka Hrvatske bila važan faktor meča u kom Srpkinje nisu dale gol 14 minuta u drugom poluvremenu.

U tom periodu golgeterskog posta, kada su srpski napadi bili krajnje konfuzni i pogrešni, Hrvatska je dala četiri gola i sa 25:24 pobedila našu selekciju.

– Neizvestan i tvrd meč, na kraju nismo uspeli. Igralo nam je i nerešeno, nismo uspeli. Hrvatice su bile za nijansu bolje. Poslednjih 14 minuta nismo šutnuli na gol, promašili dva penala i praktično sami sebe pobedili. Ostaje žal. Imali smo četiri gola prednosti u prvom poluvremenu, lako su izjednačile. U drugom smo vodili dva, lako je to anulirano – izjavio je Obradović posle meča za sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je posebno istakao hrvatsku čuvarku mreže Teu Pijević koja je u ranoj fazi meča sa Srbijom upisala četiri odbrane.

Zahvaljujući njenim odbranama, Hrvatice su u dva navrata, po jednom u prvom i drugom poluvremenu, stvarale momentum i ritam za pobedu.

– Njihov golman je rešio utakmicu. Ne samo ovu, nego i protiv Holandije i Mađarske. Devojka koja je jako samopouzdana na golu i polako nabija kompleks drugima – istakao je Obradović.

Srbija je posle jedne pobede iz tri meča morala da čeka epilog utakmice Mađarske i Holandije kao poslednjeg u grupi C, prve faze takmičenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here