Printscreen/Youtube
Aleksij Gončarenko

Ukrajinski poslanik Aleksij Gončarenko rekao je da nakon završetka rata sa Rusijom Ukrajina treba odmah da prizna Kosovo.

– Ukrajina će priznati Kosovo odmah po završetku rata. Osećam podršku na ulicama Prištine, kako se u narodu kaže “Slava Ukrajini”. Srbija mora da odluči da li želi da ide sa zlim Putinom ili sa slobodnim svetom – rekao je Gončarenko za Kanal 10.

Gončarenko je u juče boravio u Prištini i obratio se poslanicima u kosovskom parlamentu.

– Nekoliko ukrajinskih vojnika je poginulo na Kosovu u sastavu Kfora, oni su se borili za bezbednost Kosova. Osećamo se slično jer smo bili deo genocida nad nama. Narod Kosova se borio za nezavisnost i mi se borimo za nezavisnost. Ukrajina treba da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, jer ste se za to borili. Učiniću sve što mogu da mu u tome pomognem. Kosovo je Evropa, verujem u ovo i zajedno ćemo ovo završiti – rekao je on kosovskim poslanicima.

Gončarenko je poznat kao lobista za Kosovo u svojoj zemlji. On je ukrajinskom parlamentu podneo rezoluciju u kojoj se poziva na priznanje Kosova.

3 COMMENTS

  1. “slobodni svet” koji te plaća novcem od prodaje droge, oružja i organa !!! Srbi nisu neprijatelji narodu u Ukrajni, u seobama tokom 17. veka se oko 10000 Srba, uglavnom vojnih lica, naselilo na teritoriji današnje Ukrajne, a ti pljuješ po braći za “šaku dolara”. Fuj !!!
    PS bolje uradi genetiku porekla – možda si Srbin !!!

  2. Pa ako priznate i Kosovo onda ce te morati da priznate i onaj dio teritorije koji su Rusi oslobodili od Ukrainske diktature. I Srbija osjeca podrsku Rusije, ne na ulicama vec u ozbiljnim institucijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here