Printscreen
Ukrajinski poslanik Aleksij Gončarenko

Poslanik u parlamentu Ukrajine Aleksij Gončarenko rekao je da će o tome da li će Ukrajina priznati Kosovo ili ne odlučiti predsednik Vladimir Zelenski.

On je rekao da Zelenski ima većinu u ukrajinskom parlamentu. Gončarenko je u “Interaktivu” KTV naglasio da iz razgovora koje je vodio sa poslanicima misli da mnogi od njih podržavaju rezoluciju.

– Najvažnija je pozicija predsednika jer on ima većinu u parlamentu. Skupština se nije sastajala otkako sam podneo ovu rezoluciju, ali u privatnim razgovorima mnogi poslanici daju podršku ovoj rezoluciji. Nisam kontaktirao predsednika Zelenskog. Predlog je dostavljen Skupštini i sada se o njemu treba izjasniti. Nadam se da će podržati moj predlog – rekao je Gončarenko.

Upitan da li će Zelenski uskoro odlučiti da prizna Kosovo, rekao je da ne zna.

– Ne znam. Ali moj stav je jasan i odlučio sam da ga ozvaničim, kako bih ukrajinskoj vladi dao šansu da konačno zauzme stav, da li je dobro ili ne da Ukrajina prizna Kosovo. Neki su zabrinuti za položaj Republike Srbije, kažu da će posle toga Srbija da prizna Donjeck i Lugansk kao tzv. republike. Ali, ja ipak verujem u priznanje – naveo je Gončarenko

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here