pixabay.com

Ako vam Google Chrome radi sporije nego inače, postoje šanse da problem uzrokuje antivirus. Tvorci tvrde da bi sledeće ažuriranje to moglo da popravi.

Najnovija nadogradnja za Chrome trebalo bi da reši sve probleme na koje nailaze korisnici Windowsa 10 sa integrisanim alatom za antivirus. Problem, naime, nastaje kada Windows Security odluči da skenira lokalni disk ili SSD, a rezultat su blokirane datoteke i usporeni Chrome.

Antivirusi i druge slične aplikacije privremeno mogu da blokiraju nove datoteke, što može dovesti do problema sa beleškama ili drugim podacima koji koriste “ImportantFileWriter”, a taj problem pokušavaju da reše pomoću “ReplaceFile” koraka, piše Chromium.

Kad napravite novu datoteku ili neki deo Google Chromea nešto sačuva na vaš računar, Windows Security skenira lokalni disk ili SSD i osigurava da ne preuzimate malver i slične stvari. Ako to radite često, Windows Security će zaključiti da se radi o malveru – čak i kad to nije istina.

Rezultat je ukratko – usporeni Chrome.

Ovakvo ponašanje nije nužno loše, jer bi svakako trebalo da imate program koji aktivno štiti sistem od virusa i drugih štetnih programa. Ako taj proces ne uspe, nastaju problemi poput ovog.

Novo ažuriranje će Chrome “naterati ” da datoteku pokuša da napravi nekoliko puta pre nego što dođe do greške. Ako Google Chrome radi sporije na vašem računaru kad preuzimate datoteku ili stvarate novu datoteku, preuzmite ažuriranje čim postane dostupno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here