Goran Drulić – Takvim ljudinama ni kamion ništa ne može!

0

Poslednja prava Zvezdina devetka: Goran Drulić 

 

Može on. Poslednja prava „devtka“ crveno-belih štaviše bila je svesna nakon udesa. Bog, neka viša sila, nazovite to kako hoćete uredila je i da mu u pomoć prvi priteknu navijači najtrofejnijeg srpskog kluba iz Bora koji su se tu zadesili. Hitna pomoć iz Paraćina stigla je brzo, Drulić je prebačen u ćuprijsku hirurgiju, gde je posle duge operacije usled unutrašnjeg krvarenja, objavljeno da je najgore prošlo i da je rođeni Negotinac van životne opasnosti. Poput sugrađanina Hajduk
Veljka, i hajduk Goran se izborio za pobedu u utakmici života. Dobro je, oporaviće se on, zaorilo se Srbijom, Španijom, Kiprom… planetom.

 

Datum rođenja: 17. april 1977.
Mesto rođenja: Negotin, Srbija
Visina: 183 cm
Klubovi: Crvena zvezda, Barselona B, Saragosa, Lokeren, OFI Krit, Kavala, La Muela, Andora, Sarinjena.

Goran Drulić, zajedno sa Mihajlom Pjanovićem član Zvezdinog „dinamik dua“ s početka novog milenijuma nije napravio karijeru kakva se očekivala. Robusni napadač, svojevremeno raznosio je svoje protivnike, cepao mreže rivala, međutim, koleno nije izdržalo. Prodat je Saragosi za rekordnu sumu novca u to vreme, ali se samo nekoliko nedelja kasnije iznova povredio. Borio se kao lav za povratak na teren. Pokušavao je da fudbalski „vaskrsne“ u Lokerenu, OFI-ju, Kavali…ali
nije mogao. Pa dobro, nije strašno, ako je već svima suđeno da mogu za života jednom da vaskrsnu, bolje prilike od one na auto putu Beograd-Niš za Drulića nije bilo.

Prisetili su se mnogi njegovih golova, recimo onih nekoliko komada protiv Selte. Nažalost, nije se dugo zadržao na velikoj pozornici, ali i pored toga, niko nikada se nije osmelio da kaže da Drulić nije „top klasa“. On to jeste i uvek će biti. I sada kada njegov povratak sa nestrpljenjem iščekuju Luka Jović, Đorđe Despotović i ostala Zvezdina klinčadija koju kao asistent Lalatovića sprema za velika igračka i životna iskušenja. Boljeg mentora nisu mogli imati. Nekadašnji član Barselone B gde je otišao na kaljenje!? Iz Crvene zvezde sigurno će nakon nesreće promeniti neke prioritete u životu, i iz drugih uglova sagledavati život. Shvatio je sigurno, a i mi na njegovom primeru, da postoje važnije stvari od golova, pobeda, titula.

Istina ne puno, ali postoji. Recimo život!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here