Goran Marković opleo po glumcu (SNS): Ćustić zna samo da sriče ruski

0

Uložio žalbu povodom izbora glumca Slobodana Ćustića za direktora Beogradskog dramskog pozorišta: Goran Marković
 

Marković je, između ostalog, istakao da Ćustić ne da nema aktivno znanje jednog stranog jezika, što je jedan od uslova, već sriče ruski, na šta ukazuju i dve šestice na fakultetu, na kojem je inače diplomirao tek u 52. godini, piše Alo.

Slobodan Ćustić kazao je za Alo! da je upoznat sa žalbom Gorana Markovića i navodima u toj žalbi, koje su preneli portali. Međutim, nije želeo da komentariše.
– Ne bih da komentarišem – kratko je rekao Ćustić.

 

Marković je kazao da je iz štampe saznao da je UO BDP doneo odluku da između tri kandidata za direktora pozorišta predoži Ćustića, kao i da je time UO učinio najmanje dva propusta u svom radu. On je u žalbi naveo da u uslovima za imenovanje direktora koji su objavljeni na javnom konkursu stoji da kandidat mora imati aktivno znanje jednog stranog jezika.

 

– Ne znam kako neko može biti direktor pozorišta, a da ne zna ni reč engleskog ili francuskog jezika, ocene govore da on ruski jezik jedva sriče i da to ne predstavlja aktivno znanje jednog stranog jezika, ukazao je Marković.

 

Takođe, u javnom konkursu stoji da će UO ceniti ako kandidat ima staž na poslovima upravljanja organizacijama i organizacionim jedinicama u oblasti kulture.

 

– Kandidat Ćustić očigledno nema ni dana staža na ovim i sličnim poslovima, a ne može ih ni imati, s obzirom na to da je diplomirao, prema mojim podacima, 21. novembra 2010. godine, dakle u svojoj 52. godini. Kako bi mogao da upravlja ustanovama kuture bez fakultetskog obrazovanja, zapitao je Marković i dodao da Ćustić ne ispunjava ni ostale uslove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here